Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

El HubbleSite , ara en YouTube

El Telescopi Espacial Hubble és l’instrument d’observació més gran que la humanitat ha posat mai a l’espai. El seu espill de 2,5 m de diàmetre permet penetrar en les fondàries de l’Univers com mai s’havia fet abans. Les seues imatges de planetes llunyants, nebuloses, galàxies i de l’univers extragalàctic han donat una visió més propera i acurada del cel.Aquestes imatges, però, no són d’ús exclusiu dels científics. Han passat, de fet, a ser una mena de patrimoni de la humanitat per a ús gratuit i sense ànim de lucre de qualsevol interessat. Tot això ha estat possible per l’actiu departament de divulgació  científica que l’Institut del Telescopi Espacial Hubble posseeix.

Ara acaben d’obrir un canal en YouTube, el HubbleSiteChannel on s’hi pot veure vídeos sobre temes especials i sèries populars com “Tonight’s Sky”, el show mensual sobre el que podem observar cada mes al cel i “Hubble’s Universe Unfiltered”, una producció en profunditat sobre astronomia. Pots aprofitar els vídeos de YouTube per posar-te’ls al teu blog o facebook.

Encara que la web del YouTube està ja en català, el canal del Hubble està només en anglès. Però, si no en sabeu massa, feu l’esforç de seguir-ho. Les imatges són espectaculars.

El vídeo ens mostra les més distants galàxies que el telescopi Hubble ha vist. També mostra perquè quan mirem els més distants objectes en l’Univers, també estem veient els objectes més primerencs del cosmos.

Deep Universe: Hubble’s Universe Unfiltered



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Telescopis i observacions | s'ha etiquetat en per Enric Marco | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent