COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

19 de juliol de 2013
0 comentaris

El “Trenet”, part de la nostra història com a poble

LLÍRIA APROVA COMMEMORAR EL 125 ANIVERSARI DEL “TRENET” LLÍRIA-VALÈNCIA

 

El consistori acorda programar exposicions, seminaris, conferències i altres activitats per rememorar l’arribada d’esta infraestructura ferroviària a la Capital del Camp de Túria.

Este 18 de juliol s’han complit 125 anys de l’arribada de la línia de via estreta a la localitat de Llíria provinent de València, l’històric “trenet”.

Per al portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, este mitjà de transport públic ha sigut un eix i un pol dinamitzador de l’economia local i de la mobilitat entre el Camp de Túria i el Cap i Casal.

Segons Garcia, el “trenet”, ara convertit en la Línia 1 del Metro, ha viscut moments importants en la vida de molts ciutadans de les poblacions per on discorre, formant part de la memòria col·lectiva i constituint una eina de progrés i riquesa que va polaritzar els desplaçament de viatgers cap a la capital i de la capital als pobles, sobretot en dates significatives al llarg de la història com ara: el pelegrinatge al Monestir de Sant Miquel, la Romeria de Sant Vicent, el Certamen de Bandes de Música de València, les visites a la mar, els desplaçament de treballadors als seus llocs de feina, entre d’altres. +info

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!