Prendre la paraula

jordimartifont

27 de gener de 2014
0 comentaris

Escarbar la nit 35 (28 de gener de 2014): Mallorca, llibertàries jornades de gener

El viatge a Mallorca per parlar a Palma sobre municipalisme llibertari a l’espai Transitant i a Manacor sobre anarquisme i alliberament nacional amb el Col·lectiu Arrels ha estat molt bonic, perquè ha inclòs debat, discussions, argumentacions, xerrades, dinars, amics i amigues, veure que la cosa es mou i la cosa té mil formes diferents la major part de les quals finalment no són excloents, conèixer de prop la gent de la Coordinadora Llibertària de Mallorca i tenir un cop més, però encara més, enveja de la sana… I llibres, és clar, paper imprès d’aquest que quan el veus et sedueix i quan el llegeixes et reconforta i t’instrueix. Som-hi:

-“Bookchin y la ecología social”, d’Àlex Alfaro Blanco, publicat a Libélula Verde, Barcelona 2013. Un llibre que desconeixia de l’Àlex Blanco, autor d’una interpretació de l’Ètica” de Kropotkin que també tinc pendent encara i que promet. Per cert, si algú coneix l’autor li dieu que m’agradaria parlar amb ell.
-“Inscrit en la memòria històrica”, recull d’articles de l’Agustí Barrera, publicat per Edicions 1979, Barcelona 2013. Un llibre que recull bona part de les biografies i articles de memòria històrica de l’independentisme que l’històric i viu Agustí Barrera escriu a Llibertat.cat i que finalment tinc gràcies a un viatge a Mallorca. Curiós com tomba el món…
-“Històriaa i “Cultura Obrera” a la Mallorca contemporània”, de diversos autors publicat pel Grup d’Estudis Llibertaris Els Oblidats, el primer número de la col·lcció Resistències, Mallorca 2013. Un d’aquests llibres mallorquins i llibertaris que fan tan bona pinta que fa mal del bo veure que a Tarragona no arriben. Ara com amínim ja en tenim un.
-“Diccionari de militants, organitzacions i sindicats llibertaris de les Illes Balears. Volum 1: Mallorca. 1869-1952”. També publicat pel Grup d’Estudis Llibertaris Els Oblidats, Mallorca 2011. Un altre text de base per a consulta i per veure què passava a l’illa gran en aquest àmbit de vida i ideologia.

ue

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!