Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 de setembre de 2012
0 comentaris

Robert Redford torna amb una nova cacera a l’home

FOTO (01Distrib) Robert Redford, a The Company You Keep, de R. Redford

Emblema d’una certa consciència social al si de la comunitat cinematogràfica nord-americana, Robert Redford no tan sols és el padrí del festival-amb-més-bon-rotllo-del-món (és a dir, Sundance), sinó que (i sobretot) va fent pel·lícules de les que mai signarien els del Tea Party. Com a actor, a l’inici de la seva carrera a la gran pantalla va protagonitzar la impressionant La caça de l’home (The Chase | La jauría humana | La poursuite impitoyable | La caccia), d’Arthur Penn, on incorporava el près que fugia de la presó i es trobava víctima del que el títol detalla: una autèntica cacera a l’home. Ara, a The Company You Keep (fora de competició), Redford torna a ser un home perseguit per la justícia i es pot dir que per tot el país, en una nova “cacera a l’home”: incorpora un advocat, pare solter, que als anys setanta havia estat un pacifista; però, acusat d’homicidi, ha viscut amb falsa identitat fins que un periodista jove i ambiciós l’ha descobert, de manera que l’home ha de fugir i bregar per a demostrar que és innocent. Al repartiment, entra d’altres l’acompanyen: Shia LaBeouf, Julie Christie, Richard Jenkins, Susan Sarandon, Stanley Tucci i Nick Nolte.

Mentrestant, la Competició enfila la recta final amb la tercera part de la trilogia sobre Home i Natura que signen el tàndem Peter Brosens i Jessica Woodworth a La cinquième saison (La cinquième saison | The Fifth Season), ara sense moure’s de Bèlgica, havent visitat anteriorment l’estepa de Mongòlia i els Andes peruans. I en completa la jornada Sinapupunan (Sinapupunan | Thy Womb), nova aproximació del filipí Brillante Mendoza a la complexitat demogràfica del seu país, visitant en aquesta ocasió l’ètnia bajau, amb la història d’una dona al si de la comunitat gitana de Tawi Tawi.

Salvatore Mereu, autor d’aquella Sonetàula que tenia diàlegs en sard (adaptació, de la novel·la Sonetaula, de Giuseppe Fiori, sobre un noi que creixia amb els avis perquè el pare havia estat víctima de falses acusacions i que, en fer-se gran, es convertia en un fora-de-la-llei), segueix duent a la pantalla relats sobre el seu país, Sardenya, i a Bellas mariposas ho fa a partir de la novel·la epònima (títol en sard), de Sergio Atzeni, sobre una noieta d’un barri popular de Càller.

Selecció de films que es projecten dijous 6 de setembre a la Mostra de Venècia:

Competició.

Sinapupunan (Sinapupunan | Thy Womb). Direcció: Brillante MENDOZA. Producció filipina. Amb Nora Aunor, Bembol Rocco, Mercedes Cabral. Una llevadora de l’ètnia bajau es veu obligada, ironies de la vida, a encarar la seva esterilitat enmig de les privacions que pateix la comunitat gitana de Tawi Tawi: crònica d’una vida en una illa dividida entre l’infern de la passió i la mar blau fosca de la tradició. Més informació: Mostra de Venècia (it/ang) -enllaç no permanent- | Toronto 2012 · Contemporary World Cinema (ang) -enllaç no permanent- | Imdb (ang). Durada: 1h40. Sobre el director: Brillante Mendoza (San Fernando, Filipines, 1960).

La cinquième saison (La cinquième saison | The Fifth Season). Direcció: Peter BROSENS i Jessica WOODWORTH. Producció Belgo-holandeso-francesa. Amb Aurélia Poirier, Django Schrevens, Sam Louwyck. Tercera part d’una trilogia sobre la relació conflictiva entre home i natura: Khadak (2006) viatjà a l’estepa de Mongòlia; Altiplano (2009) se n’anà als Andes peruans, i ara toquen el tema sense moure’s de Bèlgica. Més informació: Films Boutique | Mostra de Venècia (it/ang) -enllaç no permanent- | Toronto 2012 · Wavelengths (ang ) -enllaç no permanent- | Imdb (ang). Durada: 1h33. Sobre els directors: Peter Brosens (Leuven, Bèlgica) i Jessica Woodworth.

Fora de Competició.

The Company You Keep. Direcció: Robert REDFORD. Producció nord-americana. Amb Robert Redford, Shia LaBeouf, Julie Christie, Richard Jenkins, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Nick Nolte. Adaptació de la novel·la epònima de Neil Gordon. Un home tranquil, advocat i pare solter, ha de fugir cames ajudeu-me quan un periodista jove i impetuós en descobreix l’autèntica identitat: als anys setanta era un pacifista radical acusat d’homicidi. Pertot el país es desferma una descomunal cacera de l’home, que haurà de bregar de valent per a demostrar que és innocent. Més informació: Voltage Pictures (ang) | Mostra de Venècia (it/ang) -enllaç no permanent | Toronto 2012 · Gala Presentation (ang)  -enllaç no permanent- | Imdb (ang). Durada: 2h05. Sobre el director: Robert Redford (Santa Monica, Califòrnia, EUA, 18.08.1936).

Horitzons (llargmetratges).

Bellas mariposas. Direcció: Salvatore MEREU. Producció italiana. Amb Sara Podda, Maya Mulas, Micaela Ramazzotti. El títol d’aquest film és en sard i correspon al de la novel·la epònima de Sergio Atzeni, en què es basa, sobre una noieta d’una barriada popular de Càller. Més informació: Mostra de Venècia [enllaç no permanent]. Durada: 1h40. Sobre el director: Salvatore Mereu (Dorgali, Nuoro, Sardenya, Itàlia, 1965).

Yema. Direcció: Djamila SAHRAOUI. Producció franco-algeriana. Amb Djamila Sahraoui, Samir Yahia, Ali Zarif. Una tragèdia grega a l’Algèria en guerra civil. Més informació: Mostra de Venècia [enllaç no permanent] | Neon Production (fr) | Imdb (ang). Durada: 1h30. Sobre la directora: Djamila Sahraoui.

Horitzons Curtmetratges.

Competició curtmetratges.

Miracle Boy. Direcció: Jake MAHAFFY. Producció nord-americana. Amb Cameron Cannon, Carter Taylor, Adam DeLany. Durada: 0h17 | Invitation (Cho-De). Direcció: YOO Ming-young. Producció sud-coreana. Amb Lee Shang-hee. Durada: 0h16 | Resistente. Direcció: Renate COSTA i Salla SORRI. Producció danesa-paraguaiana-finlandesa. Amb Alberto Bonnet. Durada: 0h20 | I’m the One. Direcció: Paola MORABITO. Producció australiana. Amb James Fraser, Maya Stange, Alan Dukes. Durada: 0h14 | O Afinador. Direcció: Fernando CAMARGO i Matheus PARIZI. Producció brasilera. Amb Luis Seixas, Norival Rizzo, Sandra Corveloni. Durada: 0h15 | Living Still Life. Direcció: Bertrand MANDICO. Producció franco-belgo-germànica. Amb Elisa Löwensohn. Durada: 0h16 | Cargo. Direcció: Carlo SIRONI. Producció italiana. Amb Lidiya Liberman, Flavius Gordea, Marius Bizau. Durada: 0h15.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!