Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

9 de setembre de 2007
15 comentaris

El risc de conduir amb el CAT a les matrícules

Des de fa uns anys ?tres o quatre? condueixo un vehicle amb el CAT a la matrícula, tapant la chapa aznarista amb la E d’Espanya. Un adhesiu tapa la E de la matrícula de davant i un altre el de la matrícula de darrere. (No m’ha seduït mai la campanya del burro català, sincerament.) Els agents de l’autoritat mai m’han aturat ni m’han multat. Sóc un autèntic afortunat, però no tothom pot dir el mateix. És el cas del senyor Miquel Redondo, que el 20 d’agost va ser multat per la Guàrdia Civil, segons explica en aquesta carta publicada avui a El Punt.

La campanya policial no s’atura. Es manté la persecució contra un distintiu que l’anterior president espanyol José María Aznar va impedir que entrés a les noves matrícules. Por cojones. Ni que fos compartint el CAT amb la E. Els catalans no podem triar. En canvi, en molts estats europeus els conductors poden escollir entre diferents opcions: només el distintiu del país, el distintiu del país i de l’estat, o només el de l’estat. En altres indrets del continent la fórmula és mixta. Però a l’Estat espanyol no. L’única opció és la E, ja siguis de Barcelona o de León. Per cert, qui és natural de León és José Luis Rodríguez Zapatero, que ha tingut tota la legislatura per esmentar la imposició del seu predecessor a La Moncloa i no ho ha fet.

Senyor Redondo, contacti amb la gent d’Òmnium Cultural. Recordo que es van comprometre a assessorar legalment les víctimes d’aquesta peculiar actuació policial en matèria viària. És lamentable que no ens permetin conduir amb el CAT quan, en canvi, sí que podem circular per la xarxa amb el puntCAT a la matrícula de les nostres webs. Un efecte positiu de la globalització. Una prova d’èxit quan les decisions no es prenen a Madrid, sinó més lluny: a Los Angeles.

[Cop de volant de Daniel Sirera: de posar-se el CAT a l’espanyolisme]

  1. La E es un distintivo estatal. El CAT, o lo que quieras, se puede poner fuera de la matrícula.

    No entiendo el post. La ley es clara y, por mucho que digas, en todos los países de la UE que viajo veo el distintivo estatal en las matrículas del mismo formato y color que aquí en España. Ningún distintivo regional adicional tiene esa forma, tamaño o color.

    Es ridículo incitar a incumplir la ley. Sobre todo cuando en una democracia se puede cambiar. Para eso están Congreso y Senado. Eso sí, hace falta tener la mayoría correspondiente. Como en todas las democracias del mundo.

    Por cierto, todas las leyes democráticamente aprobadas, se aplican, como dices tú, por cojones, en todos los países que funcionan como estados de derecho. Un día te lo explicaré, todo empezó hace poco más de 200 años en Francia… pero eso ya es otra historia.

    Estaría bien, eso sí, que cada individuo aplicara cada ley en función de si le parece justa o no. Es una opción, pero se llama anarquía.

    No te quemes, Saül, no te quemes, que te va a dar algo y eres muy joven, hombre!!

    Sigue con salud!!!

  2. Eugeni Rius fa arribar el següent comentari que no pot penjar directament per problemes tècnics:

     

    "La meva recent estada a l’Est d’Europa, m’ha refrescat la memòria al voltant de l’ús de la  E. Allà és molt comú, molt més que aquí, veure cotxes amb la E. No, no és la E de “les espanyes”. És una E disposada en vertical (que s’assemblaria a alguna cosa així com W, ó I_I_I ), i que informa a la resta de conductors, que els vehicles porten claus a les rodes per afrontar amb garanties el gel de l’hivern més cru. No estaria malament que la pròxima vegada que des de Madrid ens matxuquin amb una campanya nacional-identitària sobre l’obligació de portar la lletra E, la col·loquéssim en vertical, sense incórrer en cap infracció al codi de circulació internacional.

    Sobre la teva poca simpatia pel burro, et diria que si coneguessis amb més profunditat les característiques de l’animal, el guarà català, més enllà de posar-te’l o no al cotxe (jo tampoc li porto) el tindries entre els teus preferits. Lluny de la tòpica utilització de les paraules burro o ase, en la nostra civilització per a designar certa estat de ximpleria dels humans, caldria que tots plegats entenguéssim i coneguéssim que biològica i científicament parlant, el guarà és un animal amb uns nivells de “intel·ligència” molt superior, per exemple a la dels cavalls o zebres, per parlar d’animals morfològicament semblants. I que dins les races de burro mundialment reconegudes, el nostre guarà és considerat de manera científica, un ésser superior. Si a més, li afegim que és una de les pocs mamífers de peculiaritats autòctones que tenim i que ens queda, encara ens han de resultar més simpàtics. I en el meu cas particular, el fet que la persona que més ha treballat per evitar-ne la seva desaparició (sense cap mena d’ajuda econòmica de l’administració autonòmica. VERGONYA!), sigui el meu amic Joan Gassó, la simpatia esdevé entranyable. Si els voleu conèixer amb més detall connecteu-vos a http://www.fuives.com Si algun dia sentiu l’expressió “burros catalanes” no us ofengueu. Són de “putamare”

    http://www.blogs.ya.com/opinen3i4/

  3. ei, bones

    a mi el setembre’06 la guàradia civil em va obligar a treure l’enganxina a l’entrada d sitges amb l’amenaça d multar-me. l’avui i algun portal van recollir els fets.

    Aquest estiu a la franja de ponent (alcampell – la llitera) la guàrdia civil em va parar i em va multar. Em van dir q si la treia em multarien igual. Van afegir que això era com si algú a qui multen per no portar el cinturó digués q a partir d’ara ja se’l posa.

    L’he recorregut amb el model de la fundació irla. a veure com acaba..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!