Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Publicat el 3 de juny de 2018

Dia 2. Ja tenim govern! Cau el 155.

Divendres 1 es va publicar al DOGC el decret del nomenament dels nous consellers en substitució dels que són a l’exili o a la presó. Així s’evitava el veto del Gobierno de España després d’un estira i arronsa, i es feia un govern efectiu amb 7 homes i 6 dones; gairebé arriba a la paritat (la proposta anterior va ser molt criticada justament per biaix en l’elecció dels candidats). Tot i això, el MHP Torra es querella per prevaricació contra Rajoy i Sáenz de Santamaría i denuncia la seva negativa a publicar al DOGC el nomenament dels consellers exiliats o empresonats.

Presa de possessió del nou Govern amb familiars dels presos polítics i exiliats.

I dissabte dia 2 es fa efectiva la presa de possessió dels nous consellers i així s’acaba el 155 que ha deixat seqüeles després de set mesos: 259 persones cessades i 24 organismes dissolts.

Mentrestant, a Espanya, el mateix dia 2 Pedro Sánchez prenia possessió del càrrec de Presidente del Gobierno en haver triomfat la moció de censura plantejada després de sortir la sentència de la Gürtel i la condemna del PP. Canvi de panorama, el PP és desallotjat del govern amb l’ajut de Unidos Podemos, ERC, PDeCat, Compromís, Bildu, NC i PNV, que va mantenir la incògnita fins al final.

No oblidem que tenim membres del govern a l’exili i a la presó, i exiliats per motius polítics. Veurem si Pedro Sánchez torna a fer política i aposta pel diàleg. Caldrà anar veient els seus gestos.

Mentrestant, Quim Torra es querellarà contra Alfonso Guerra per haver-lo titllat de ‘nazi’. Pràcticament des que va ser nomenat successor de Puigdemont, van sortir crítiques titllant-lo de xenòfob per uns tuits i uns articles. De fet, tot tret de context. En realitat Quim Torra va defensar el Català després que el passatger d’un vol critiqués que s’usés aquesta llengua i no únicament el castellà. Aquest article explica la imatge distorsionada que s’han fet del President titllant-lo de nazi. I no, els germans Badia i Daniel Cardona tampoc ho eren.

Primera reunió del Govern al Palau de la Generalitat després de més de set mesos.

En un altre ordre de coses, aquesta setmana hem tingut present (més encara) a Carme Forcadell que passa el seu 63è aniversari a la presó. El seu fill gran ha sortit entrevistat a diversos mitjans: Vilaweb, El Món, Directe.cat.  Es fa un acte de suport recordant-la. I Anna Simó escriu (conjuntament amb Anna Caula, Juli Fernàndez i Marina Garcia), a Nació Digital un article sobre la visita a Carme Forcadell a Alcalà-Meco: El camí (llarg) cap a Madrid-2.

I divendres, també es fa un concert de suport a Romeva i la resta de presos i exiliats a Sant Cugat del Vallès. Diana Riba és la parella de Raül Romeva i diu: ‘Per més que el Raül passi trenta anys a la presó, el problema de Catalunya continuarà’.

S’han fet concerts també a Vic en suport a Marta Rovira (Vic es bolca amb Marta Rovira). I abans a Xerta per Carme Forcadell i a Miravet per Oriol Junqueras, i els que vindran fins que no siguin lliures o puguin tornar. No els oblidem, no defallirem!

I acabem la setmana sabent que el govern torna a caminar de nou. Diumenge, Josep Bargalló, Conseller d’Ensenyament, fa el primer acte visitant l’IES El Palau i garanteix que el Departament d’Ensenyament farà costat als docents perseguits.

#Seguim

#Llibertatpresospolítics #Llibertatpresespolítiques i retorn dels exiliats!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Parlant de Política per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent