Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Vacuna d’esperança

No és la vacuna definitiva contra la malària [wiki] però ajudarà a salvar moltes vides a partir del 2008 i és un primer pas per al control de la malaltia.
Pedro Alonso és el cap del centre de salut de l’Hospital Clínic de Barcelona.

La malària causa uns 200 milions de casos l’any a tot el món. Només a Àfrica, s’estima que moren uns tres milions de persones cada any, el 90% de les quals són nens; podem dir que more un nen a causa d’aquesta malaltia cada 30 segons.


És una molt bona notícia, perquè les vacunacions començaran l’any que ve a Kenia, Mozambic, Gana, Gabon i Tanzània i Pedro Alonso és optimista i pensa que abans d’acabar la dècada es podrà donar la vacuna a gran escala, com si fos el tetanus.

El producte ha estat finançat per la Fundació Bill i Melinda Gates i no estarà en venda ni a Europa ni als Estats Units, perquè el destí és Àfrica i em sembla molt bé, és allà on es necessita. Els que vulguin (o vulguem), anar-hi de vacances o a treballar un temps tenim altres productes que ens podem pagar i, a més, aquesta vacuna és més eficaç en nadons i nens fins als cinc anys.

Em quedo amb la frase que diu Pedro Alonso a l’entrevista de El País: "La malària és la mare de les malalties que generen pobresa", i explica que el mosquit de la malària va aparèixer al segle V o VI i que si els grecs o els romans l’haguessin patit segurament les coses haurien anat d’una altra manera.

Tan de bo això serveixi perquè Àfrica comenci a treure el cap.

Notícia a l’Avui: La vacuna de la malària es comercialitzarà el 2008
Notícia a El Periodico: Una vacuna desenvolupada al Clínic obre el camí per al control de la malària
Entrevista a El País:
"La malaria es la madre de las enfermedades que generan pobreza"
Foto de Pedro Alonso feta per Marta Casellas publicada en una notícia al web de la UB: Nous resultats en nadons africans de la vacuna més avançada del món contra la malària



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Noms propis per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent