Coses a dir

Anotacions diverses de Mònica Amorós i Gurrera

Cinebaix

Al centre de Sant Feliu de Llobregat hi havia el cinema Guitard (l’últim reducte per a la projecció del cinema d’autor, estatal i en català a la comarca del Baix Llobregat), que va patir una crisi important i fa un parell d’anys es va reconvertir en Cinebaix, gràcies a un centenar de voluntaris.

El passat 23 de novembre aquesta iniciativa va rebre un dels premis que atorga, cada dos anys, el Centre d’Estudis del Baix Llobregat, el Premi Joan N García-Nieto, de Reconeixement Cívic.

Les cinc sales s’omplen de pel·lícules cada setmana i també hi ha sessions especials amb el Cineforum o el Cicle de Cinema Clàssic que projectarà properament una de les meues pel·lícules favorites de sempre Cantant sota la pluja en V.O.S.E., com totes les del cicle (sempre he preferit al Gene Kelly que al Fred Astaire). I oblidava el Cicle Infantil en Català, també molt interessant per a la canalla.

Ahir vam aprofitar per anar a veure-hi Tierra. És una pel·lícula que s’ha de veure en pantalla gran perquè té imatges increïbles, paisatges fantàstics… tècnicament molt ben feta, però el que ens explica la veu en off queda molt curt si estàs acostumada a veure reportatges amb explicacions del perquè de tot plegat. A més no indica on són molts dels paisatges i et quedes a mitges. Tot i això, està prou bé i és recomanable (en alguns paisatges espectaculars vaig pensar com seria veure-ho a l’Imax amb aquella pantalla gegant).

En fi, una nit interessant de cinema i de redescoberta d’iniciatives culturals molt atractives a la comarca.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Futbol, Espectacles i Cinema per Mònica Amorós i Gurrera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent