El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

Demà és Sant Jordi!

Deixa un comentari

Demà és Sant Jordi i començo aquest apunt amb aquesta sonora obvietat. Sant Jordi, pels catalans, és una data important, una data on l’amor s’hi posa i ens rega amb la cultura del paper fet art, coneixement i plaer.

Sant Jordi és patró patri i, si fóssim un país normal, molt probablement seria la nostra Diada Nacional. Però la història ens ha fet màrtirs d’un Estat que fou el nostre fins que l’afany uniformador dels Borbons va començar a imposar les seves raons als pobles que féiem Espanya.

Per Sant Jordi, matem al drac i en regalem les roses de la seva sang brollades.

Per Sant Jordi, ressuscitem el tarannà pla d’un geni de l’Empordà.

Per Sant Jordi, ens deixem portar per la ploma irònica i salvatge d’un lletraferit universal.

Per Sant Jordi, ens encanta fer teatre de veritat.

Enguany, aquest Sant Jordi, és un xic especial per a mi, car, amb 17 germans de lletra i un notable prologuista, seré objecte de curiositat en alguna paradeta on Els cadells de Pagès editors hi tingui un raconet.

Els vençuts, el meu relat en la coral del Sol naixent, no és ni “una visió sobre la guerra des del punt de vista dels derrotats“, ni “una obra compromesa amb una causa humanitària“, ni tampoc “l’enèsima evocació de Sherezade i les mil i una nits” o … potser ho és tot i més?

En qualsevol cas, la colla dels vençuts t’espera amagada en alguna parada per a fer-te passar agradables estones de lectures amb bona ànima.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.