El Cau de l'Ós Bru de Taradell

lluisdetaradell.net - des del 14 de juliol del 2004

L’USAP a Montjuïc 2012

Deixa un comentari

Dissabte passat, la Unió Esportiva va tornara Barcelona. Hi va tornar amb un dels partits més atractius de la fase regular del Top14, el campionat de lliga francés. Hi va tornar amb un bon grapat de jugadors lesionats: I, hi va tornar, amb un equip en construcció. Davant de l’equip local, un rival de luxe: el totpoderós Stade Toulousien, vigent campió i en plena ratxa de joc i resultats, si exceptuem la derrota a Biarritz en la tercera jornada.

La cosa doncs anunciava debacle esportiva i, segons com, un misteri a la graderia: Hi hauria gent del sud, després d’una Diada multitudinària?

La Festa del Rugbi Català s’havia amagat mediàticament per sota d’una jornada històrica per Catalunya, l’11 de setembre de 2012.

El dinar de les Penyes del Sud – en hora nord-catalana- va comptar amb una cinquentena llarga d’incombustibles arribats majoritàriament de l’Empordà, de València i de Barcelona. Dinar correcte i ben regat per un vi negre de La Rioja, un cava Jaume Serra i un exquisit muscat de Ribesaltes, la poció màgica que els nord-catalans serven des de temps immemorials a les seves cases i ens lliuren cada cop que els visitem o ens visiten amb l’alegria dels germans.

El Funicular és una festa, les cues d’accés a l’Olímpic anuncien una bona entrada. Finalment, ratllem les 23000 cridaneres veus, les que aixequem el joc d’una USAP que fa un primer temps espectacular. Un primer temps espectacular, sublim, carregat de punts i que fa les delícies d’un Olímpic talismà del conjunt català.

La segona part és més disputada, però l’assaig inicial de la USAP permet als afeccionats, seguir gaudint d’una festa que, personalment, vam començar amb el record encès d’un osonenc que mostra al seu fill el barri que el va acollir dins la gegantina ciutat de Barcelona. Era l’any 1954 i d’aquella Barcelona
en queda el nom d’un bar, l’esglèsia de Santa Madrona i les memòries d’un Taller mecànic que descansa sota una casa nova.

Aquesta entrada s'ha publicat en 02b. Cor ovalat el 17 de setembre de 2012 per Lluís Mauri Sellés

  1. Va ser un partit EXTRAORDINARI !! Feia temps que no veia jugar aquest rugby.
    Els toulousains no van poder parar als de l’USAP, i això que tenen uns davanters que fan por !!
     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.