Lluçanès Terra de Transhumància

Camins, pastors, ramats...

Publicat el 26 de maig de 2016

Camí Ramader Lluçanès Ripollès 2016

Nota de Premsa Camí ramader Lluçanès Ripollès 2016

Divendres, dissabte i diumenge 27, 28 i 29 de maig es celebrarà la cinquena edició de l’activitat Camí Ramader del Lluçanès al Ripollès 2016, inclosa dins dels Campus de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya i de la Universitat Central de Catalunya de Vic. La quarta etapa d’aquesta activitat es celebrà, en una data encara no concretada, propera al 24 de juny de 2016.

 

Fa cinc anys que es va recuperar la costum de fer el camí ramader del Lluçanès al Ripollès, tot acompanyant els ramats de la família Picas. Es recuperava una costum ancestral, amb el desig de vol donar visibilitat i divulgació al món ramader, molt especialment al món transhumant, recuperant camins de domini públic, de gran valor cultural, referencial, etnogràfic i econòmic, i que poden tenir un gran interès en el necessari desenvolupament del món rural i forestal.

 

L’iniciativa vol ser un acte de reafirmació del valor de la ramaderia transhumant tradicional i dels camins tradicionals, un patrimoni que no sols cal conservar pel seu valor històric sinó per la seva capacitat actual de regeneració d’espais, d’activitats a la muntanya, etc.

 

Aquest any l’activitat del Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2016 s’iniciarà a Sant Martí d’Albars, al Lluçanès.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per llucanes2 | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent