Lluçanès Terra de Transhumància

Camins, pastors, ramats...

JORNADA DE TRANSHUMÀNCIA AL PARC NACIONAL DE’AIGÜESTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI

jornada Boí

Divendres 27 de març tindrà lloc la Jornada que porta per títol “Els Béns Comuncals. Una aproximació des de la ramaderia extensiva”.

Aquesta jornada, promoguda pel grup de treball sobre transhumància i camins ramaders de Catalunya dóna continuïtat al cicle de jornades bianuals que el grup de treball organitza per tractar sobre la transhumància i els camins ramaders a Catalunya, sempre des de diferents punts de vista i de forma itinerant pel territori català.

L’objectiu de la present jornada és reflexionar i debatre sobre els beneficis que poden suposar les pastures comunals per al desenvolupament socioeconòmic dels nuclis de població que tradicionalment n’han estat beneficiaris. Gran part de la ramaderia extensiva catalana pastura en superfícies comunals i per tant, cal que la realitat d’aquests béns comuns s’adapti a les necessitats actuals. Volem posar damunt de la taula la seva situació actual, com ha estat la seva evolució i com s’adapta la seva gestió a la societat actual, tenint en compte que molts d’ells encara es basen en un règim jurídic molt antic, proper a l’Edat Mitjana.

Aquesta Jornada tindrà lloc a Boí, a la Seu del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i ha estat organitzada per la Fundació del Món Rural i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.

dípticJornada2015-dig



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per llucanes2 | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent