Dr.Cat, l'esgarrapador

L'actualitat anticolonial

10 de novembre de 2010
Sense categoria
0 comentaris

LIPDUB DESDE XIPRE per l’Arquebisbe Makarros

El lipdub independentista de Vic ha arribat fins a Xipre, i no pas perquè me l’hagi enviat el meu vell amic dr. Cat, sinó perquè ha tingut una difussió internacional notable. No sóc gaire amic de fabebooks ni internets jo, però reconec, i aquest lipdub ho confirma, que la xarxa és una eina de promoció formidable. I pacífica. De primer, vull felicitar als catalans, i sobretot als de Vic – ah! aquelles ensaïmades i sobrassades- pequè m’ha agradat molt. Tant, que m’he emocionat com una beata davant les reliquíes incorruptes de sant Athanasios.

I ja que parlo de sants, em ve oportunement a la memòria les paraules de Filemó d’Antioquía: «aquell que viu amb alegria no serà
mai esclau» (Carta de sant Filemó als calabresos, v. 415), car el que més m’ha plagut és la joia amb la que es mostra la justa causa dels catalans per la
seva llibertat. Casant la figura d’un eremita de vida alegre del s. VI com fou Filemó amb la d’un home deslliurat de l’esclavatge com Lluís Maria Xirinachs, el passat i el present es fonen en un etern de justícia i llibertat. Hom té la certesa, veient aquesta pel·licula, que els catalans saben que els kalaìxnikovs -que jo mateix vaig usar junt amb el Cat a la meva joventut- ja no serveixen, però tampoc les agrors o la violència soterrada. La fermesa, la dignitat, l’autoestima, la voluntat de ser i de reconstruir-se com a poble tenen altres vies d’expressió.

Brindo amb un got del millor ouzo xipriota -i un platet de pop a la brasa– per la libertat dels catalans, germans mediterranis!

Arquebisbe Makarros

President de la Società Macarronica Internatziunal

Agios Ergomenis, Xipre. A l’altra banda del mediterrani.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!