La Forastera

Taíza Brito

Un silenci que ho diu tot

Un accident d’avió és una tragèdia en qualsevol circumstància. La que va succeir amb l’aeronau que va caure a Colòmbia transportant l’equip de futbol brasiler del Chapecoense, integrants de la comissió técnica, directius del club i una vintena de periodistes, té una dimensió simbòlica tristament poderosa. És d’una infelicitat atroç! Es pot dir que avui és el dia més trist del futbol i del periodisme brasiler.

A l’equip jugaven joves originaris de diversos llocs del Brasil, que estaven encantant el país i cridant l’atenció dels mitjans de comunicació. El club esportiu, de la ciutat de Chapecó, a l’estat de Santa Catarina, havia aconseguit en només cinc anys saltar de la quarta divisió brasilera i pujar a primera, on es mantenia des del 2014. El partit que jugarien aquest dimecres seria el d’anada de la final de la Copa Sud-americana contra l’Atlético Nacional. Era la segona vegada que l’equip participava en un campionat internacional.

Per registrar el partit que es realitzaria a Colòmbia els acompanyaven 21 periodistes de diversos mitjans de comunicació, dels quals 20 han mort. La meitat tenien menys de 35 anys i estaven a l’inici de la seva carrera professional.

L’enterrament dels somnis que volaven en aquell avió ha conmocionat el cor de milions de brasilers, tenyint el dia d’un color gris i transmetent una sensació de letargia col·letiva. El dol de les famílies dels 71 morts está sent compartit de nord a sud. Un sentiment que es reflecteix arreu del món i deixarà marques inoblidables en aquest any 2016 al país del futbol.

Molts han estat els missatges de condol divulgats després de l’accident i diversos homenatges estan sent realitzats. Una dels que més commoció ha generat l’ha fet un nen solitari a l’estadi Arena Condá, a Santa Catarina, i ha quedat registrat en una foto de l’Agència France Press.

Realment no hi ha molt més a parlar en un moment com aquest. El silenci ho diu tot.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General | s'ha etiquetat en per laforastera | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent