22 de maig de 2009
Sense categoria
39 comentaris

finalment…

Benvolguts amics i amigues,

després de les converses mantingudes amb les plataformes que promulguen el Boicot a Israel d’una banda, representants de les institucions catalanes per l’altra i d’acumular el màxim d’informació possible sobre els actes en els quals La Carrau era convidada a participar els propers dies 24 i 25 de maig a Acre, Israel, creiem convenient exposar el següent:

LA CARRAU CANCEL·LA LA SEVA VISITA A ACRE

Primer de tot volem deixar molt clar el nostre total respecte per al poble d’Israel i les seves diferents ètnies i cultures. També que la nostra participació en els actes era sense cap afany de lucre, ja que hi anàvem convidats, no contractats, amb la contrapartida més humana que econòmica de visitar uns indrets formidables i de veure de molt a prop formes de viure ben diferents a la nostra, tant pel fet cultural, pel seu tarannà, així com per les incongruències patents d’un equilibri de cultures i religions encara per resoldre.

Amb aquestes premisses les raons que ens han empès finalment a prendre la nostra decisió són:

-Perquè malgrat els nostres esforços en diferents direccions, persones, entitats i mitjans, no hem estat capaços de conèixer amb total profunditat la naturalesa dels actes en els que anàvem a participar.

-Perquè entenem i recolzem el discurs de la xarxa de plataformes per al Boicot cultural a Israel, entenent que, aquest boicot es manifesta no contra iniciatives personals sinó contra manifestacions orquestrades des de les institucions de l’Estat d’Israel.

-Perquè volem evitar de totes totes formar part d’un possible acte d’auto-propaganda de les institucions oficials de l’Estat d’Israel, i més concretament de l’Ajuntament d’Acre, de marcat accent ultradretà i xenòfob.

  1. … per la decisió. El compromís d ela gent amb projecció pública és el millor suport per superar la situació que es viu a Palestina. I per acabar amb la cínica justificació que des de determinades institucions i persones es vol fer del paper del sionisme.
    Una abraçada.

  2. Gràcies de tot cor, aquesta és una oportunitat per a què definitivament anem sumant, cadascú en la mesura del que pugui, en la causa a favor dels Drets Humans i la Pau al Mediterrani, des de la base i construint alternatives més humanes i respectuoses.
    Personalment us estic molt agrait per aquest gest de comprensió i compassió al patiment del poble germà palestí, des de la dificultat d`analitzar les informacions que ens arriven, tan mediatitzades com sovint cruels.
    Gràcies  

  3. Gràcies per no continuar donant joc a un estat racista que exclou a un 20% de la seva pròpia població, per no parlar del que fà amb els palestins dels territoris ocupats el 1948 i el 1967.

    No comparteixo peró el respecte cap al poble d’Israel. Tothom a Israel sap el que passa als territoris ocupats, tots hi participen militarment durant 2 o 3 anys de les seves vides. Encara són la gran majoria els que s’hi giren d’esquena i no volen veure el que fan. El respecte s’ha de guanyar i Israel en perd cada dia que passa.

    M’alegro de la vostra desició.

    Salut i lluita!

  4. Carraueros, que ja tenim una edat!!! A veure si madurem i aprenem a fer les coses ben fetes. I abans d’acceptar una invitació, ens informem una miqueta i decidim amb coneixement de causa. Això de dir sí, i després no un dia abans de marxar… heu fet contents a una desena de radicals de la causa palestina, i tristos a un altre grapat de gent que tenia ganes de veure-us a Akko. En fi, espero que sigueu conseqüents en el futur i quan us plantegin un boicot a d’altres llocs on actueu, també sapigueu estar a l’alçada. I penseu que si ens posem a filar prim, us quedaran pocs llocs per actuar… temps al temps…

  5. Lamentablement us han guanyat la partida.

    Crec que el poble d’Isarael és tant culpable de la seva situació com nosaltres ho erem quan hi havia el Paquito i crec que era una ocasió per mostrar què és el respecte.

    Salut!!

  6. La pela és la pela… Decidiu el dia abans d’anar no actuar x 4 radicals palestins que us han guanyat la partida. Per fer 4 concerts mes a l’any heu deixat d’anar a Akko. Espero que no actueu a llocs on goberna el PP o el PSOE que tan mal estan fent als catalans… On actuareu?? JA vau actuar a València x la final de la copa. Una ciutat molt fatxa, però clar allà no passava res,oi?? Molt lamentable carrauerus!! Us ttenia un cert carinyu… que ara heu perdut.. ens veiem mai més!
    Salut!

  7. un pas més i molt important per posar fi a la impunitat amb la que actua Israel. Gràcies pel compromís amb les necessitats més bàsiques de la població palestina,  amb els drets humans, i la legalitat internacional! Gràcies per la vostra coherència i per no amagar-vos i tancar-vos darrere de justificacions sense arguments! gràcies per escoltar….

    salut!

  8. Estic molt contenta, heu pres la decisió compromesa, la decisió que pot realment començar a canviar les coses i permetre que en el futur el poble palestí sigui tractat com a poble humà digne de tenir drets. Us ho agrairan els milers de palestins i palestines que estan vivint en una situació constant de vulneració dels seus drets humans, us ho agraïm els catalans i catalanes que estem des d’aquí intentant que el poble palestí pugui viure en pau, us agrairan els israelians i les israelianes que tenen consciència real de pau i que també lluiten per a que el seu estat canviï de trajectòria i abandoni la política genocida i terrorista.
    Esteu fent una contribució molt lloable a la pau i als drets humans. Gràcies per donar exemple. Només així, ACTUANT i dient PROU, podrem aturar la barabarie israelí als territoris ocupats palestins, un granet més de sorra que sumarà als altres granets de sorra que des d’arreu del món estan posant cada vegada més i més persones.
    Desgraciadament hi ha persones que es queixen perquè o no volen entendre ni saber quina és la realitat a Palestina o bé ho saben i recolzen, per ser personalitats amb idees feixistes, la política i les estratègies d’Israel: Genocidi, Apartheid, Ocupació il·legal, terrorisme d’estat. No sé, a mi em deixa perplexa tornar a llegir aquest tipus de justificacions, no es tracta d’ideologies polítiques, ni d’opinions, ni de religions, ni de filosofies, es tracta de DRETS HUMANS. I em sembla terrible que hi hagi encara persones que no ho vulguin veure així. Siusplau, informeu-vos.
    Gràcies Carrau!

  9. Gracies per contribuïr a la lluita pels drets humans!

    L’únic camí ara és el BOICOT per aconseguir que Israel hagi d’acabar replantejant-se la seva política d’estat terrorista i genocida. també les desinversions i les sancions internacionals que també s’estan treballant des de molts indrets de la Comunitat Internacional.
    Volia dir-li al senyor del comentari que diu que La Carrau ha acabat cedint la pressió de 4 radicals palestins i que per això tampoc haurien de tocar en aquelles poblacions espanyoles on governa el PP, m’agradaria dir-li que primer de tot s’informi bé abans de dir bajanades com aquesta. Per exemple consultant la web del moviment internacional per al Boicot, les desinversions i les sancions internacionals a Israel: http://www.bdsmovement.net/
    I tot seguit fent un acte de reflexió per acabar entenent que a Palestina no succeix el què succeeix a Espanya, a Palestina es vulneren els DRETS HUMANS del poble palestí (i ho fa Israel) mentre que a l’estat espanyol per sort ja es repecten els drets humans més fonamentals de la seva població.
    Així que siusplau, intentem conèixer i deixar de ser ignorants abans d’opinar.

  10. Hola a tots.

    Us escric desde Terrassa per manifestar el meu desacord amb la bostra decisio, ya se que portara cua aquet misatxe per es el que penso. Segons el meu pare no es pot fer un boicot amb la cultura ya que qui realment qui el peteix es el poble no el gobern a qui realment tant sels hi en fot. Per aquesta rergla de tres les agrupacions culturals no podrien anar a actuar a valencia, ni a madrid perque governa un partit, no u obledem, d’extrema dreta, que fins no fa molt estava d’acort amb afusellaments per motius ideologics. Se gons aquesta regla de tres tampoc podrien fer el que saven fer a italia perque governa Berlusconi, ni a estats units perque te guantanamo, ni a Islandia perque cacen ballenes, ni al japo perque pesquen taurons, ni a la china perque no respecten els drets humans, ni …

    La llista es interminable, si ens vasem en aixo desapareixeria la cultura identitaria dels pobles perque no podriem ferla enlloc. La cultura es del poble i per al poble.

    Tambe val a dir, aviso avans de dir res no i agi mals entesos (encara que segur que algu macusara de cualsevol rucada), jo defenso als Palestins, i estic en contra d’Israel, pero no oblidem que a Palestina trobem a Hamas que tambe mata nens inocents. Hamas tambe mata indiscriminadament, i aixo es igual de criticable que el que fa Isrel, perque posarse cinturons bomba i ferse esclatar no es precisament defensarse.

    Tampoc oblidar que Hamas bol implantar la llei musulmana de la cual tambe estic en contra ya que es profundament maxista, permet penjar als homosexuals, lapidar a les dones i tallar la ma als lladres.

    Ara mateix defenso a Palestina pero si sinstaudes el estat Palesti i implantesin aquesta lley no u dubteu que pasaria a estar en contra seva (cosa que no vol dir del costat d’Isrel.

    PS: Perdo per la parrafada pero necesitava diru.

  11. Moltes gràcies per prendre la decisió correcta, per decidir no formar part d’un festival de rentat de cara d’un estat sionista i xenòfob.

    M’entristeix veure certs missatges que ha deixat la gent en aquest blog… potser son altres terrassencs i terrassenques que s’han enfadat amb vosaltres per la decisió que heu pres. Potser s’han enfadat perquè els heu deixat en evidència, perquè val més la pena fer una sortida que no pas pensar una mica en les conseqüencies. 

    No val generalitzar, ja sabem que Israel no és l’únic que vulnera els drets humans. Quin discurs més demagogic que teniu! Segur que no tenim ni el poder ni la força per frenar totes les injustícies del món, però si se’t dóna la oportunitat de posar el teu gra de sorra en una lliuta justa i no violenta, no voldries participar-hi?

    De nou, moltes gràcies Carrau. Heu donat una lliçó que marcarà precedents, i els que som solidaris amb el poble palestí, i conscients i coneixedors del que pateixen, us n’estem molt agraïts. Encoratjo a totes les persones que es basin en els mitjans de comunicació habituals per a forjar-se una opinió de Palestina i la seva gent, que s’informin una mica més abans de parlar, com vareu fer vosaltres. Sou un exemple a seguir.

  12. Us felicito per la decisió que heu pres, i que hàgiu prioritzat la crida dels desposseïts per damunt de les catifes vermelles dels poderosos.
    El vostre gest és fer efectiva, i no merament retòrica, la solidaritat amb Palestina.
    Visca La Carrau!

  13. Després d’haver llegit tristament i decebut el Diari de Terrassa d’avui divendres on, aprofitant la roda de premsa que van fer ahir els Minyons per explicar el viatge, s’afirma que vosaltres també anaveu a Israel, no puc més que donar-vos les gràcies per la vostra recent decisió. M’heu fet respirar alleujat ..i esperançat.

    Com ja s’ha dit rectificar és de savis, i encara més important, mai és tard per fer-ho. I estic plenament d’acord amb els tres punts amb els que heu resumit les raons del vostre posicionament.

    D’altra banda, i com ja ha dit en Carles Surià al principi de tot, amb el que no puc estar d’acord del vostre escrit, però, és amb el total respecte cap al poble d’Israel. Els raonaments que ell exposa ho defineixen clarament.

    De totes maneres, repeteixo, moltes gràcies i enhorabona. M’heu fet ben feliç.

    Joan, Càrol, Núria.. Una abraçada i fins aviat!

    -Ramon-

    (Per cert, tots aquests que tiren per terra la vostra decisió comparant qualsevol govern de dretes amb el que s’està fent de fa tant temps a Israel, esperem que algun dia s’adonaran de l’animalada que això suposa..)

  14. Doncs Israel és l’única democràcia que funciona a tot l’Orient mitjà, fins i tot terroristes com Hamas és poden presentar a les eleccions i sortir escollits, això ja és molt més del que és pot fer a l’estat espanyol.

    Ja m’agradaria veure si farieu el mateix si és tractes d’un país antisemita, misògen i homòfob com l’Iran.

  15. …per escoltar, informar-vos i rectificar. Heu pres una decisió valenta i compromesa amb els valors humans que no entenen de fronteres. Salut!

  16. Enhorabona! Des de Veneçuela us envie els meus ànims i el meu respecte per haver prés la valent decisió de lluitar. I és que això és el compromís: resistir i combatre les seduccions del poder per atraure i manipular la cultura popular. Les crítiques que us puguen fer són les mateixes que es van fer als artistes que van fer boicot a l’apartheid de Sudàfrica.

    Sou reals, sou autèntics.

    Això permaneix…

    Això és estima…

    …i coratge

  17. ….. perquè la gent de la Carrau sou conseqüents,
    ….. perquè teniu compromís,
    ….. perquè acomanyeu la música amb actes coherents,
    ….. perquè mostreu solidaritat amb el poble palestí
    ….. per tot això i més, us agraïm la vostra acertada decissió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!