Per a tots els gustos

La vida és molt complexa. Tot en aquesta vida ho és.

11 de maig de 2017
1 comentari

Estrany canvi proper del Front Nacional a França

Encara tenim sort, ens hem salvat de caure en les grapes de la Le Pen. No sabem com s’ho farà, el Macron, pero desitgem que la seva dona, que la seva diferència d’edat, una cosa del tot respectable, li dóna una experiència dins la vida més àmplia, li faci de bons consells per governar.

Ara bé, el Front Nacional, que semblava invulnerable, ha tingut estranys actituds després de la derrota de la filla del fundador. Ella mateixa, tot seguit, va dir que al partit li calia ésser refet, com el PSOE al qual en Felipe González li va treure el marxisme, o el PCE al qual en Santiago Carrillo li va treure el leninisme. Al Front Nacional, doncs, ni tant sols amb això, li podran treure el seu feixisme. Ella tindria que ser una mena de Sant Pau per refer-se de debò, ja saben, tenir-ne una mena de caiguda de cavall per canviar, però només va passar una vegada, segons els Evangelis.

I a mi em va sorprendre que, quan la neboda, la Marion, la que li va cantar el Pare Nostre en llatí al Jordi Évole, la que és molt catòlica, molt religiosa, molt cristiana… tot i que va quedar-se prenyada sense haver-se casat abans, ara, amb la seva filla que té tres anys, ens hem assabentat que la bona cristiana del Front Nacional s’ha divorciat. Al Frente Nacional d’Espanya, no m’imagino gens ni mica al Blas Piñar o els seus fills divorciats, o plantant les seves dones per anar-se amb d’altres, o que tinguin xicotes amb el mot “afectuós” de concubines, com es diu en Louis Alliot, el xicot de la Marine Le Pen, segons el sentit de l’humor Torrente del seu pare.

És a dir, que a més del Donald Trump i la seva maldestra cultura de com saber tractar les dones, per fer-ne servir un eufemisme, també els Le Pen sofreixen el mateix.

  1. Blas Piñar, quan s’estava redactant la Constitución d’Espanya, era partidari del concubinat, enfront del divorci. Un prohom de l’Opus Dei, el senyor Ruiz Mateo, col·leccionava concubines… amb el beneplacit de la seva muller “legal”. Per alguns, això és un exemple de dignitat. Per a mi, un exercici d’hipocrèsia.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!