Per a tots els gustos

La vida és molt complexa. Tot en aquesta vida ho és.

15 de novembre de 2015
0 comentaris

Els criminals no assassinaran l’esperança

Le Carillon (flores y velas en homenaje a los muertos por los atentados)

La ciutat de París mira de sobreviure després del cop molt dur, el segon en deu mesos, amb els terroristes d’Estat Islàmic, aquest cop millor organitzats i amb mètodes suïcides.

Com jo hi era anit, com a públic, al programa La Sexta Noche, vaig poder veure que els parisencs hi anaven cap als indrets dels atemptats per desar-hi de flors, dibuixos, missatges, etcètera. No volen deixar-se aclaparar per la por, volen viure. Fins i tot van demostrar això els seguidors de la sel.lecció francesa de futbol, que guanyava l’Alemanya per 2-0 fins que es va suspendre el partit per les bombes dels suïcides que hi sonaven a prop, tot cantant La Marsellaise.

No anaven contents, gens ni mica, però van donar una lliçó de superació, tot i que molts d’ells van perdre d’amics o familiars.

Barcelona també va passar per l’atemptat d’Hipercor fa gairebé tres dècades, que va commoure la ciutat sencera, i me’n recordo de la manifestació, a la qual, la Núria Espert, que va llegir el manifest final, deia aquella meravellosa frase d'”Els criminals no assassinaran l’esperança”.

O Madrid, fa onze anys, va tenir la tragèdia de batre el rècord de víctimes, 192, dins aquells trens que van arrasar les bombes terroristes, que fins i tot van matar musulmans honests que hi anaven per la feina. Es van posar en contra seva fins i tot els de la seva mateixa religió.

Doncs, no assassinaran la nostra esperança, la de tot arreu, de viure en pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!