Per a tots els gustos

La vida és molt complexa. Tot en aquesta vida ho és.

22 de juliol de 2014
2 comentaris

“MOLIÈRE EN BICICLETA” de Philippe Le Guay

MOLIÈRE EN BICICLETA de Philippe Le Guay (cartel)Després de la interessant “Les noies de la sisena planta”, visió tendra de les criades espanyoles que anaven a servir a la França dels anys 1960, el francès Philippe Le Guay mira ara a la França contemporània, encara que segueix fixant-se en personatges més quotidians . Utilitza com a pretext el teatre i una de les grans obres teatrals d’aquell geni que va ser Jean-Baptiste Poquelin, més conegut per Molière: “El misantrop”. Part que un famós actor que protagonitza una sèrie de metges molt popular a la TV francesa, Guthier Valance  (Lambert Wilson), va a l’illa de Ré per visitar l’actor Serge Tanneur (Fabrice Luchini), que anys enrere es va retirar sobtadament i ara viu sol en una casa. Vol que treballin junts en “El misantrop”, per així treure l’etiqueta d’actor televisiu a seques. La diferència de caràcters d’ambdós, molt orgullosos tots dos, portarà la seva relació a un punt d’alts i baixos. Començaran els assajos de l’obra intercanviant els papers de Alcestis i filantrops. Això és el millor de la pel · lícula, ja que contemplem (i gaudim) els assajos, amb dos grans actors i una dicció perfecta dels genials textos de Molière. A part queden els altres personatges, poc importants per l’argument, encara que destacarem a la italiana Francesca (Maya Sansa), veïna de Serge, ia la joveneta rossa Zoé (Laurie Bordesoules), actriu porno que un dia accepta recitar amb ells un passatge de l’obra, interpretant un dels personatges femenins. Aquí també hi ha un matís: la forma de parlar natural d’ella contrastant amb les d’ells, més de teatre clàssic. Un film on veiem el teatre i els egos dels actors, a part de la vida al camp en contrast amb la de la ciutat, una cosa ben francesa.

 

MOLIÈRE EN BICICLETA: ***

 

http://www.imdb.com/title/tt2207050/?ref_=nv_sr_1

http://youtu.be/uxCCIPO4VEU

http://youtu.be/sPOAGC4BkiE

  1. ¿Tens cap inconvenient que et publiquem aquesta crítica en una fitxa del Cineclub del Centre de Lectura? Moltes gràcies.

    1. Marcel,
      Cap problema. En podeu publicar-les, aquesta i d’altres que tinc. Tinc un bloc, LES PEL.LÍCULES DE LA MEVA VIDA, amb moltes fitxes de crítiques, en català i en castellà.
      Un salut,

      JULIÁN.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!