Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

4 d'abril de 2008
3 comentaris

Llibres (XIII)

“TV3, a traïció”, de Víctor Alexandre, Edicions Proa, Barcelona, 2006.

Vaig llegir el llibre d’en Víctor quan va sortir publicat, ja fa un parell d’anys, i l’altre dia quan el vaig tornar a consultar el vaig trobar de plena actualitat. Lamentablement, això vol dir que no s’ha corregit la pèrdua accelerada de la funció de referent nacional que hauria de fer la televisió pública catalana. La mediocritat de molts programes, la falta de rigor de molts corresponsals i la manca de visió nacionalment autocentrada de la línia informativa en general continuen essent distintius de TV3. Només alguns programes com “Polònia” o “La nit al dia” són l’excepció en la decreixent audiència de la que va nèixer per ésser la televisió nacional dels catalans.

Hi ha un aspecte que mereix una crítica específica: l’aparent indiferència amb que TV3 ha encaixat el tancament de les seves emissions al País Valencià. Ni se’n parla. Aquesta  conducta està lamentablement en consonància amb la falta de fermesa i eficàcia amb que, fins ara, el Govern de la Generalitat s’ha oposat a l’arbitrarietat de la Generalitat Valenciana i la indiferència còmplice del govern espanyol. El llibre de Víctor Alexandre és un recordatori de la situació de TV3, i caldria animar a l’autor a fer-ne una segona edició incorporant el tancament dels repetidors al País Valencià i oferint algunes línies d’esperança cara a una regeneració futura de “la nostra”.

Post Scriptum, 5 de febrer del 2023.

Víctor Alexandre té, entre altre mèrits, el de ser dels primers a exposar per escrit el paper alienant nacionalment de TV3, addicta a l’ordre autonòmic i hispanocèntric. N’ha fet un seguiment constant i constatable com aqueix article aparegut al Món el proppassat 31 de gener: “El tractament dels feminicidis a TV3 i Catalunya Ràdio“.

  1. Jaume,

    Si haguessis estat al govern de Catalunya,  què hauries fet per evitar el tancament de TV3 al País Valencià? En què hauria consistit la fermesa que reclames?

    Explica-ho, Jaume, dóna pistes.Perquè si no…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!