Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

29 d'octubre de 2007
6 comentaris

Eleccions generals 2008: repte immediat

Les properes eleccions generals està previst que se celebrin el mes de març vinent. Suposaran un repte per ERC i personalment em proposo contribuir a superar-lo presentant-me al procés intern de designació de candidats.

La conjuntura política ha variat substancialment respecte a fa quatre anys: l’Espanya plural promesa pel PSOE s’ha esfumat, l’Estatut ha sigut una decepció col·lectiva que pot acabar encara més retallat per la sentència del Tribunal Constitucional. ERC va apostar per fer un estatut que reconegués Catalunya com a nació,  preservés les competències de la Generalitat i reduís el dèficit fiscal i d’infrastructures que pateix el país. Cap d’aquests objectius ha estat assolit. Esquerra, i un seguit de plataformes sobiranistes sorgides arreu del país i des de diverses procedències polítiques, aposten per engegar el camí cap a l’exercici del dret d’autodeterminació, ja sigui el 2014 o quan les circumstàncies ho facin possible. Aquesta transició, que ha de deixar enrera les formes d’acció pròpies de l’etapa autonomista, ha de consolidar una ERC forta, (oberta a la societat, multiplicant el nombre d’afiliats), renovadora (que presenti una alternativa sobiranista creïble) i plural, on hi càpiguen les diverses sensibilitats (liberals, socialistes) que han caracteritzat històricament el republicanisme català.

Josep Andreu va aconseguir retornar la presència d’ERC al Congrés dels Diputats, una cambra a la qual mai haviem pogut obtenir representació per la circumscripció de Tarragona des del restabliment de la democràcia l’any 1977. Vaig tenir l’honor d’encapçalar la candidatura del partit a les eleccions de l’any 1993, obtenint un resultat digne però insuficient, ara m’agradaria tornar-ho a intentar donant continuïtat a la profitosa tasca que ha fet l’actual batlle de Montblanc. I contribuir d’aquesta manera a que Esquerra avanci cap a l’articulació d’una majoria social i política favorable a la independència.

  1. perquè les circumstancies actuals per a ERC no son molt bones en aquestes eleccions, però potser amb la teva candidatura a Tarragona es podrà salvar els mobles.

    Molta sort!

  2. Hola Jaume, l’altre dia volia desitjar-te sort, però estaves enfeinat…

    …doncs t’encoratjo i espero que surtis escollit, ja saps que ets el millor. Amb tu espero que tinguem un pas més enllà, per a tocar de més a prop el somni.

    Una abraçada!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!