Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

22 de setembre de 2007
3 comentaris

Xerrada a Gandia

Convidat pel Casal Jaume I de Gandia, (La Safor), vaig fer-hi ahir a la vesprada una xerrada al voltant del tema “Anticatalanisme i catalanofobia: els símptomes d’un conflicte”.

La Roseta i la Jacinta m’esperaven a l’hora convinguda i fetes les salutacions de rigor amb el president del Casal, Josep Roig, Francesc Devesa presentà l’acte al qual assistiren alguns amics com Francesc Cremades, entre d’altres, i una colleta de jovençans. Hi vaig desgranar els arguments que havia exposat en l’article que, amb el mateix títol, va ser publicat a la revista L’Espill. La qüestió nacional, el fenomen interclassista que agrupa conjunts socials per consolidar un poder estatal o per alliberar les classes subalternes, és de més actualitat que mai. Vaig posar com a exemple el fet que la reacció política a la fallida dels serveis públics estatals a l’àrea metropolitana de Barcelona aquest estiu ha estat canalitzada des d’una perspectiva catalanista. No ha aparegut per enlloc una revolta de classe capitalitzada des de posició revolucionaries de tall comunista o llibertari, ni tant sols les associacions de consumidors o els sindicats han alçat la veu per encapçalar el malestar social. 

Debatudes aquestes i altres qüestions, amb Josep Roig i Francesc Devesa, soparem al bar del mateix casal. Plats de la terra, bon vi i millor companyia. Recomano als amants de la nostra gastronomia els menjars tradicionals de la zona que ofereix la cuina del casal, senzillament excel·lents. Baixar al País Valencià sempre m’ha carregat les piles, veure la nostra senyera a dalt de tot de l’edifici i comprovar la vitalitat dels companys que donen vida a l’entitat és un goig i un motiu de reflexió i esperança per a tots en aquests temps de confusió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!