Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

20 de setembre de 2007
1 comentari

Xerrada a Santa Coloma de Cervelló

Ahir al vespre la Secció Local d’Esquerra de Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) va tenir l’amabilitat de convidar-me a fer una presentació del meu darrer llibre “L’esquerra de la llibertat”. 

Malgrat haver-hi partit del Barça una vintena de persones assistiren a la xerrada. La presentació fou a càrrec de la Geraldine García, a qui agraeixo les atencions rebudes i l’esforç d’organització de l’acte. Hi eren també l’alcaldessa, Dolors Pueyo, el Rafel, un dels regidors republicans, Mario, Helen, Carme i alguns altres militants. El col.loqui posterior a la meva exposició fou intens i enriquidor: hi havia ganes de debatre sobre les perspectives d’engegar un procés d’autodeterminació. La falta de concreció dels plantejaments del partit en aquest àmbit preocupen els militants i , malgrat això, hi ha la millor predisposició per començar una nova etapa deixant enrera l’embolic autonòmic.

Santa Coloma de Cervelló és un dels ajuntaments on ERC ha assolit l’alcaldia en les passades eleccions municipals desplaçant la força hegemònica, una marca blanca d’ICV, gràcies a un pacte amb els socialistes, amb qui hom comparteix govern i mandat. Aquest fet, en una comarca amb la complexitat del Baix Llobregat i en un  moment difícil pel partit, té un gran mèrit. En el col.loqui també va aflorar el convenciment que  un dels motors del procés sobiranista, a més de la complicitat dels agents socials i el món de la cultura nacional, han de ser els electes locals a qui cal dotar d’un instrument de coordinació per potenciar des dels ajuntaments la configuració progressiva d’una majoria social i política favorable a l’exercici del dret d’autodeterminació. Amb la Geraldine i els companys varem convenir en anar combinant reflexió ideològica i estratègica amb l’acció quotidiana cara als nous temps que s’albiren, prenyats de dificultats però també d’esperances.     

  1. Benvolgut Jaume,

    Com em podria posar en contacte amb tu per fer una presentació del llibre a Arenys de Mar?

    T’he enllaçat en el bloc company!

    PS: Em pots respondre en l’e-mail que t’he escrit en la capçalera d’aquest post.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!