Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

18 de maig de 2019
0 comentaris

Beautiful, Diverse, Sensational….Israel !!

La resposta israeliana a la campanya del BDS contra la celebració del festival d’Eurovisió a Tel Aviv és diu Beautiful, Diverse, Sensational…Israel. La realitat d’un poble lliure i creatiu que contrasta amb les autocràcies que l’envolten i que no se’n surten en el propòsit de destruir-lo. Els antisionistes nostrats que bramen contra “l’apartheid” haurien de veure com la societat jueva és capdavantera a l’hora d’integrar a tots els nivells de la vida pública les persones discapacitades com els músics del conjunt Shalva Band, convidats estrella en aqueixa final. Els defensors dels drets LGBT que s’afegeixen a la campanya del BDS haurien de saber que Israel és l’estat on hom poden viure lliurement i on es refugien els homosexuals perseguits als països islàmics del voltant.

Tots plegats haurien de reflexionar arran de la decisió d’ahir mateix adoptada pel Bundestag de no permetre el finançament públics de projecte que promoguin el boicot contra Israel tot qualificant les campanyes del BDS com una reminiscència del l’antisemitisme de l’època nazi. Dissortadament, a la República francesa fa anys que recauen sentències per delictes d’odi contra antisionistes militants, però no hi ha una actitud política francament decidida a aturar la discriminació contra els jueus. Al Regne d’Espanya esperar això de l’administració de justícia és una entelèquia i, a Catalunya, és políticament correcte denigrar Israel amb total impunitat.

Post Scriptum, 20 d’abril del 2020.

Generalment, Vilaweb (com la resta de mitjans catalans) no destaquen notícies positives d’Israel, però avui sorprenentment han lloat la primera manifestació arreu del món seguint les regles del confinament per evitar la propagació del coronavirus. Això sí, era un protesta de l’esquerra contra Netanyahu a qui acusen de degradar la democràcia israeliana.

Post Scriptum, 22 de juny del 2020.

La Knesset d’Israel és el quart parlament del món amb més electes homosexuals rere del britànic, el de Liechtenstein i el d’Escòcia, segons informa avui The Times of Israel.

Post Scriptum, 31 de maig del 2021.

En plena ofensiva dels jihadistes palestins contra Israel, una parenta d’un dels líders d’Hamàs era tractada en un hospital israelià afectada d’una greu mamaltia. Aqueix gest humanitari és silenciat pels mitjans occidentals obcecats a demonitzar l’estat hebreu, i fa que Pierre Lurçat es pregunti: Face à la cruauté du Hamas, l’humanité d’Israël est justifiée ?

Post Scriptum, 13 de desembre del 2021.

Coincidint amb l’elecció de Mis Univers, enguany a Israel, Miss Fix The Universe: “Un concours alternatif en Israël promeut la beauté des idées. Le concours organisé par le Réseau des femmes d’Israël récompense l’entrepreneuriat social.”

Post Scriptum, 18 de maig del 2022.

La innovació israeliana avança en tots els camps, avui una mostra: “Une start-up israélienne produit le 1er miel fabriqué par intelligence artificielle. Les ruches de Beewise sont gérées par un robot qui surveille les insectes, contrôle leur habitat, leur procure des soins, régule la température et élimine les nuisances”.

Post Scriptum, 25 de març del 2023.

Johanna Afriat, escriu a I24News: “Israël vient de rejoindre le top 5 des pays où l’on vit le plus heureux. C’est officiel, Israël est désormais le quatrième pays au monde où l’on vit le plus heureux. A en croire l’enquête réalisée par un bureau onusien, on y est même de plus en plus heureux : le pays est passé de la 12e place en 2021, à la neuvième en 2022 pour finalement se hisser dans le top 5.”

Post Scriptum, 16 de maig del 2023.

Abans d’ahir a The Times of Israel: “Israel didn’t win Eurovision, but it did win the ‘rest of the world’. Noa Kirel’s ‘Unicorn’ received ‘douze points’ from nonparticipating countries’ audiences – able to vote for the first time – as well as voters in Armenia, Azerbaijan and Cyprus.

Post Scriptum, 28 d’octubre del 2023.

Avui, a The Times of Israel els testimonis de com un poble conscient de si mateix fa front a les més cruels adversitats: “Face à la guerre et aux deuils, les Israéliens répondent en se mariant. Sous les roquettes et avec la mobilisation, les circonstances exigent de la présence d’esprit et des changements de dernière minute, mais pour de nombreux couples, la seule option inacceptable serait d’annuler leur union”.

Post Scriptum, 25 de febrer del 2024.

Els jeus israelians fan més l’amor que no pas la guerra segons The Times of Israel:  “Pluie de flèches de Cupidon. Nombre record de rencontres en Israël depuis le 7 octobre. Dans ce pays (largement) réputé pour la propension de ses citoyens à faire des ‘chidoukhim’, le nombre de rencontres généré pendant la guerre actuelle est d’une ampleur inédite”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!