Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

24 de març de 2018
0 comentaris

Sopar groc a Puigpelat

Ahir al vespre dugues-centes cinquanta persones sopàvem al casal municipal de Puigpelat convocats per l’ANC i Òmnium de l’Alt Camp en un acte emotiu de solidaritat amb els patriotes catalans presos i exiliats, les imatges dels quals omplien l’escenari. Hi vaig fer cap per invitació de l’alcaldessa Marta Blanch, que va llegir una sentida carta al govern espanyol denunciant la repressió que exerciex sobre el poble català i encertant en les causes socials concretes (pensions, atur..) que fan créixer l’independentisme davant un estat aliè i saquejador. Va excusar l’absència de Ferran Civit, diputat d’ERC, cridat a Barcelona per seguir els esdeveniments i preparar la sessió del Parlament.

Va fer ús de la paraula Jordi Bofarull, de Valls, en nom de l’ANC que va dir que la millor mostra de solidaritat amb els repressaliats és la unitat i la fermesa esperançada en uns moments que són foscos però que anuncien la claror de la llibertat. Òscar Gimeno, en nom d’Òmnium, va explicar el maltracte que reben a la presó Jordi Cuixart i els altres detinguts independentistes i les mostres de solidaritat que els hi arriben d’arreu del país.

Hèctor López Bofill va fer una intervenció política demanant una direcció política unificada de tot l’independentisme (partits i entitats) per tal d’evitar la descoordinació viscuda amb posterioritat al referèndum de l’1 d’octubre i per superar una possible il·legalització de les formacions els dirigents de les quals estan empresonats per rebel·lió i sedició.

Finalment, vaig intervenir per oferir als nombrosos alclades i regidors presents l’assessorament dels secretaris d’ajuntament compromesos amb la causa de la independència en el cas de processos judicials i fer notar, especialment als responsables polítics presents, que cal defensar la legitimitat de les lleis del Parlament malgrat els tribunals espanyols consideren il·legals, ja que poden recobrar eficàcia si arriba a intervenir la justícia europea o es produeix el reconeixement de la República catalana per part d’algun estat. També vaig insistir en que és cabdal per guanyar el conflicte amb l’ordre espanyol, conéixer la realitat de la correlació de forces, dir la veritat i actuar amb responsabilitat, ja que la credibilitat de les propostes independentistes és fonamental per la seva viabilitat. Només així, malgrat errors propis i cops repressius, hom pot mantenir la confiança del poble, la nostra principal arma.

L’acte va acabar amb la interpretació musical del dúo Lligabosc, Núria Besora i Josep Mateu, que van cantar la “Cançó de les balances”, “Què volen aquesta gent”, “L’estaca” abans de cloure’l tothom dempeus cantant els Segadors i el Cant de la Senyera.

Post Scriptum, 31 de març del 2018.

Hèctor López Bofill ha desenvolupat els punts clau de la seva intervenció en aqueix article aparegut avui al Punt titulat “El país ocupat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!