Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

26 d'octubre de 2017
0 comentaris

Aproximació a l’emergent nacionalisme andalús

De fa un cert temps, segueixo l’evolució del nacionalisme andalús que sembla ressorgir amb diverses entitats que malden per reprendre el camí que la fallida del Partido Andalucista va estroncar fa gairebé vint anys. Davant la reacció espanyolista del PSOE i del PP contra el procés independentista català hi ha hagut significatives manifestacions de solidaritat amb la causa de Catalunya. Així, abans d’ahir, un centenar d’intel·lectuals andalusos han signat el manifest “Andalucía por el diálogo“.

Els preparatius per a la celebració enguany de la Diada d’Andalusia el proper 4 de desembre estan marcats per la voluntat de congriar complicitats fins ara disperses per presentar una alternativa autòctona als partits espanyolistes hegemònics plantejant un conflicte polític a l’ordre estatal, com pretenen els promotors de l’Asamblea Nacional Andaluza, una entitat de nou encuny inspirada en l’ANC.

Post Scriptum, 3 de desembre del 2018.

A les eleccions autonòmiques d’ahir el nacionalisme andalús ha estat marginal: Andalucía por sí (22.017), Nación Andaluza (4.988), Convergència Andaluza (1.188).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!