Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

30 d'agost de 2017
0 comentaris

El rabí errat, els folls del BDS i els consparanoics d’Hispan TV

Els atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils van tenir una sèrie d’efectes secundaris que cal ponderar atentament des del punt de vista de la salut de la causa independentista a Catalunya:

Una primera reacció al si de la comunitat jueva catalana va venir del rabí de la Comunitat Israelita de Barcelona, Meir Bar-Hen, un home nouvingut a Catalunya procedent de França sense vincles al país que l’acull i amb una relació privilegiada amb el recentment nomenat cònsol honorari d’Israel a Catalunya, (un convers de curta data amb vincles preferents als amb poders fàctics espanyols activament adversos a la independència del nostre país). El rabí en qüestió es va despatxar l’endemà dels atacs amb una crida als jueus a abandonar Europa i retornar a Israel que va ser desmentida immediatament pel portaveu de la CIB. La comunitat jueva catalana és plural políticament, també respecte de la independència de Catalunya, aqueix pas en fals del rabí errat ( i errant) està per veure si és un fet aïllat imputable exclusivament a l’autor de les declaracions o forma part del trellat pro-espanyol que actua agressivament contra Catalunya, com per exemple la corresponsal d’Enlace Judío de Mèxico Sílvia Schnesel propagandista fervent de l’anticatalanisme a les xarxes socials.

Una reacció diferent però que tampoc pot passar desapercebuda és la dels antisionistes nostrats: Comunicat del BDS Catalunya del 18 d’agost d’enguany:

“Com a Moviment BDS Catalunya, volem condemnar els atacs comesos ahir a Barcelona i Cambrils i mostrar la nostra solidaritat amb les víctimes i les seves famílies.

Sense oblidar-nos tampoc de les víctimes d’ocupacions militars, de guerres i del terrorisme a l’Afganistan, Iraq, Palestina, Líban, Líbia, Síria, Iemen, Egipte, Tunísia, Marroc, Mali, Nigèria, Costa d’Ivori, Burkina Faso i un llarg etcètera, on el que va passar ahir Barcelona, és el pa de cada dia.

Alhora denunciem la responsabilitat dels governs europeus en les polítiques exteriors i interiors que estan duent a terme. Així com la complicitat amb les vulneracions de Drets Humans que es cometen arreu del món.

Finalment, assenyalar que estem contra la islamofòbia, la xenofòbia i totes les formes de discriminació. No ens deixem portar pel discurs de l’odi que alguns grups d’extrema-dreta estan utilitzant per criminalitzar a persones innocents.

Fem front a la por! La solidaritat sempre serà la nostra millor arma!

Aqueix text tan simple com ximple resumeix l’ideari preponderant entre el progressisme transversal ideològicament hegemònic a Catalunya malgrat el procés d’alliberament nacional en curs que naturalment connecta amb causes nobles com històricament (no pas exclusivament) és la de la catalanitat. L’oblit de la llengua hebrea a l’hora de la convocatòria de la manifestació contra el terrorisme jihadista (esmenada només a darrera hora i a petició d’amics d’Israel davant el Govern de la Generalitat) és un símptoma del silenci induït mediàticament i políticament sobre els jueus catalans des de fa dècades. No és estrany que el brètols que agrediren la parella d’israelians que exhibiren la bandera jueva a la manifestació de Barcelona actuaren amb la sensació d’impunitat que el supremacisme moral dels abanderats de la causa palestina s’autoatribueix. Val la pena reproduir l’actitud digna i constructiva dels jueus catalans:

Comunicat de la sectorial de l’ANC Jueus per la independència arran de l’incident antisemita esdevingut a la manifestació contra el terrorisme:

Dissabte 26 d’agost hi va haver una manifestació multitudinària a Barcelona contra el terrorisme que va ser una declaració pública de tolerància i de lluita contra la discriminació, molt especialment la islamofòbia.

Molts manifestants van escollir expressar el seu dol amb una bandera que els representava, com una parella que va escollir dur una bandera d’Israel. Aquesta parella va ser víctima d’un atac de judeofòbia per part d’alguns manifestants.

La Sectorial Jueus per la Independència de l’ANC se solidaritza amb la parella víctima de l’atac, expressa públicament el seu rebuig, i condemna tota mena d’expressions i manifestacions de caràcter discriminatori per raó d’origen, creença, identitat nacional o posicionament polític. Aquestes actituds representen un greu perill per a la bona convivència pacífica que caracteritza la Nació catalana.

Totes les persones tenen dret a manifestar pacíficament la seva repulsa al terrorisme. Israel és l’únic país democràtic a l’Orient Mitjà i dels que més ha patit i pateix el terrorisme Gihadista. Només d’atropellaments, del setembre de 2015 ençà, n’han patit 60.

Jueus per la Independència afirma que mai ningú no aconseguirà identificar independentisme amb antisemitisme. Instem la ciutadania a denunciar i a rebutjar amb tota fermesa qualsevol actitud ofensiva contra la dignitat humana i a preservar el pluralisme social i polític que forneix la nostra societat d’orgull i exemplaritat.

Finalment, en tercer lloc, cal retenir la versió dels atemptats que va oferir la televisió iraniana Hispan TV: “Israelíes organizaron atentados en Cataluña para desestabilizarla“, ja que a més de les habitual cabòries conspiratives contra Israel els redactors deixen clar que aposten per la unitat d’Espanya en contra de Catalunya, com els palestins, (significativament la font informativa és un palestí radicat al nostre país).

Post Scriptum, 22 d’abril del 2019.

Segons informa avui The Times of Israel Google ha bloquejat l’accés a Hispan TV per incitació a l’odi antijueu en afirmar que els presoners palestins eren objecte d’experiments mèdics per part d’Israel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!