miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

el tot setmana del 3 d’abril, (ampliat): jo també sóc badalona comunicació

JO TAMBÉ SÓC BADALONA COMUNICACIÓ, una mica ampliat ja que no hi cabia tot a l’espai del TOT  🙁

(segueix)

JO TAMBÉ SÓC BADALONA COMUNICACIÓ

 

Treballar a partir de notícies d’actualitat és motivador i instructiu, i en àrees de coneixement com són les Ciències Socials, els mitjans de comunicació són una font inesgotable de material pedagògic, viu i molt útil per als aprenentatges significatius i l’estímul de l’esperit crític.

Ara que els ordinadors ja són una eina quotidiana i imprescindible, i el domini digital i el tractament de la informació formen part de les competències bàsiques que totes les noies i els nois han d’assolir en acabar l’ensenyament obligatori, les persones que ens dediquem a l’educació ens fem un tip de navegar per aquest univers cibernètic  carregat de tot tipus de documents fàcilment aplicables a les finalitats pedagògiques.

És el paradís de l’era audiovisual. No cal ni gravar. N’hi ha prou de buscar els documents, les notícies, els reportatges o els videoclips a la xarxa,  valorar-los i posar-los a l’abast mitjançant un màgic enllaç. I en aquest univers, els portals digitals de les televisions, de les ràdios i de la premsa escrita són una font inesgotable de matèria prima: s’hi ha de fer força feina extra abans de servir el producte a l’alumnat,  perquè pugui treballar-hi i treure’n profit, però a mi aquesta és una feina que m’apassiona.

Ara que estic acabant de preparar activitats didàctiques per al Crèdit de Síntesi sobre Badalona que treballaran els meus alumnes després de tornar de vacances, remeno contínuament el portal digital de Badalona Comunicació. La qualitat dels seus programes i informatius m’ofereix una bona gamma de material que puc convertir en didàctic. De la tele, de la ràdio, del “paper”… Tota la ciutat es fa present a la pantalla, i a cavall del ratolí, viatjo per cada barri, per cada festa, per cada lluita. Petites i grans històries humanes, petites i grans històries de participació, de sensibilitats diverses, de motivacions socials, culturals, esportives, urbanístiques, mediambientals… Petites i grans històries que fan Badalona, aquesta Badalona rica i plural que és de totes i tots, diversos com som.

La història de la ràdio – la RCB – és la nostra història,  la història de la Tele – la TVB – és la nostra història. I la revista Bétulo, tot i ser massa institucional i poc rendible, també ha aportat material didàctic i ha contribuit a crear  sentit de ciutat. Al llarg dels anys m’he fet tips de portar alumnes a visitar els estudis dels nostres mitjans de comunicació, i he participat a desenes de programes, programes que donen veu a l’actualitat i a la vida associativa i participativa de la ciutat. Que donen veu a la pluralitat i ajuden a construir debat. He comprovat la força d’alguns nivells d’audiència, la força dels mitjans locals com a referència cohesionadora.

 

He vist créixer aquesta casa, i els seus voluntariosos professionals. He tastat els seus productes, i he comprovat les seves virtuts explícites. També he intuït alguns defectes implícits, sovint lligats al control polític, però malgrat aquests, me la sento meva, la sento de tota la ciutat. I la sento viva, exigent, professional, lluitadora, oberta a superar els seus punts febles. Em sento orgullosa de tenir-la, i de la seva qualitat. No em puc creure que el propi Ajuntament estigui a punt de desmantellar-la. I encara menys que no es pugui fer res per evitar-ho.   


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.