Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

10 d'agost de 2017
0 comentaris

Cotarelo, Blázquez i els trepa-sindicalistes “metiendo bulla”

Amb pocs dies de diferència han aparegut d’entre la munió d’opinions al voltant del procés independentista català tres posicionaments diferents que, contrastats, ajuden a clarificar els termes del conflicte:

El primer, del lúcid i prolífic Ramón Cotarelo publicat al seu bloc Palinuro el proppassat 1 d’agost: “La marcha havia el fascismo“, (complementat uns dies més tard per l’apunt “Franco vive“). Reflecteixen la mentalitat tardo-franquista dels estrategues del PP per resoldre per la via repressiva el conflicte entre l’ordre estatal i l’independentisme català.

El segon, l’article de José Ramón Blázquez, un home del PNV-EAJ, “Hay una guerra contra Catalunya” publicat a Deia abans d’ahir 8 d’agost ( una versió lleugerament diferent és la publicada l’endemà al seu bloc personal titulada “La guerra (sucia) de España contra Cataluña“). Excepcional posicionament pro català dins l’àmbit del nacionalisme basc, a banda de l’esquerra abertzale.

La tercera, d’ahir mateix, l’apunt al bloc personal de José Luis López Bulla titulada “No a la independencia de Cataluña. No al 1-0, que no es un referéndum”, on una trepa d’antics sindicalistes professionals sostenen la causa de “la unidad y solidaridad de la clase trabajadora de España”, en línia amb l’infame manifest divulgat a mitjan juliol per un seguit de velles glòries del tardocomunisme contra el referèndum que duu per títol “L’1-0 no hi anirem”. Dos textos que resumeixen la fallida impostura del socialisme (en les seves diverses versions) a la Catalunya autonòmica i la reacció de ressentiment estèril dels qui no són capaços de cap mena d’autocrítica davant un procés social de construcció nacional que no volen compartir.

Post Scriptum, 14 de novembre del 2017.

José Ramón Blázquez torna a publicar un article valent en favor de Catalunya avui a Deia: “El otro 155: deshonor y humillación“.

Post Scriptum, 24 de febrer del 2019.

La punyent descripció que avui fa a Vilaweb Andreu Barnils de “Joan Coscubiela i la patronal” retrata perfectament la impostura dels sindicalistes del règim bel·ligerants contra l’independentisme i mesells davant del poder espanyol.

Post Scriptum, 13 d’abril del 2019.

El Món entrevista avui Ramon Cotarelo, que tanca la candidatura de Junts per Catalunya a Girona, insisteix en la necessitat d’una estratègia unitària de l’independentisme i considera un error les llistes separades a Espanya i Europa.

Post Scriptum, 3 de juliol del 2019.

Ramón Cotarelo publicà ahir al periòdic digital El Món aqueix punyent article titulat “La gran estafa“, on blasma ERC i la CUP pel seu sectarisme estèril i contraproduent per a la causa independentista. Per donar-li la raó avui Camil Ros, secretari general de la sucursal catalana de l’UGT demana a la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya l’avançament de les eleccions autonòmiques per desallotjar el president Torra i Junts per Catalunya del Govern de la Generalitat per fer-ne un d’esquerres (i contra-independentista). El sindicalisme espanyol sempre al costat del poder estatal i l’espoliació econòmica contra el poble català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!