Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

14 de juny de 2017
0 comentaris

Gaza: deu anys de dictadura islamista

Avui s’escau el desè aniversari de la presa del poder a Gaza per part de Hamàs, una efemèride estranyament silenciada pels mitjans de comunicació nostrats sempre proclius a blasmar Israel i exculpar de tota responsabilitat les organitzacions gihadistes que campen pel paradís terrenal en que han convertir la franja de territori egipci ocupat per Israel l’any 1967 i desocupat unilateralment l’any 2005.

Trobo a faltar les celebracions d’Ada Colau, Teresa Forcades, Anna Balletbó, Joan Roura, entre d’altres, en aqueixa data assenyalada per a la causa palestina. Resto a l’espera de l’anunci d’una nova impostura navegant cap a Gaza sabent que no hi arribaran mai i indiferents al patiment real de la població a mans d’un poder despòtic islamista al qual mai no critiquen i sota el qual mai voldrien viure realment.

Gaza, avui és un micro-estat palestí, evidentment fallit, en mans d’una organització terrorista obcecada a destruir Israel, finançada per Iran i Qatar (com el Barça), i assetjat pels estats àrabs sunnites (Egipte, l’antic sobirà, i també l’ANP). Un estat de la situació que viu la franja de Gaza en el context del conflicte multidimensional que trasbalsa el Pròxim Orient l’oferia ahir el digital israelià Debka, especialitzat en l’anàlisi geoestratègic.

Post Scriptum, 9 d’abril del 2018.

Marc Knobel, historiador jueu francès, ha publicat al web del CRIF aqueix article panoràmic: “Le Hamas, origines, idéologie et fonctionnement”.

Post Scriptum, 14 de maig del 2018.

Avui, quan s’escau el setantè aniversari de la constitució de l’Estat d’Israel, l’eix Teheran-Gaza intenta malmetre la commemoració amb un bany de sang tal com analitza l’expert en intel·ligència Ron Ben-Yishai ahir a l’edició francesa de Jewish Forum.

Post Scriptum, 16 de juny del 2018.

El proppassat dimecres 13 l’assemblea general de les Nacions Unides va aprovar una resolució condemnant Israel per ús excessiu de la força contra els manifestants palestins a la frontera de Gaza. Els promotors foren Algèria i Turquia dues dictadures islamistes que reprimeixen ferotgement kurds i amaziscs, però protegeixen Hamàs. 120 estats hi van votar a favor (entre els quals el Regne d’Espanya, la República francesa i el Principat d’Andorra). Una proposta nordamericana condemnant Hamàs va ser votada favorablement per 68 estats (aqueixa sí per tots els de la UE) i 58 en contra i 42 abstencions i no va arribar al quorum necessari per ser aprovada. Una llumeneta d’esperança per Israel segons l’analista de The Times of Israel Raphael Ahren.

Post Scriptum, 27 de desembre del 2018.

Hamàs arriba enguany al trenta-unè aniversari de la seva creació mantenint inalterable el propòsit de destruir Israel encara que això comporti el patiment de la població palestina sota el seu domini. No hi ha cap possibilitat d’un acord de pau, només treves puntuals, com exposa el tinent coronel a la reserva de les FDI Shaul Bartal en aqueix report publicat avui als Perspectives Paper número 1.048 del BESA Center: “Hamas at 31: As Commited as Ever to Israel’s Destruction”.

Post Scriptum, 21 de març del 2019.

L’edició francesa de Jewish Forum publica avui un recull de videos i notícies sobre la repressió menada per Hamàs a Gaza contra la població que protesta contra la seva tirania corrupta silenciada pels mitjans anti-israelians pels qual només l’estat hebreu és el causant de la dissort dels palestins.

Post Scriptum, 6 de novembre del 2019.

Les protestes socials són reprimides immediatament per Hamàs i difícilment arriben als mitjans de comunicació, però avui s’ha sabut que un jove de 28 anys ha mort en caure per la finestra de ca seva mentre la registraven uns sicaris del grup islamista, fet que provocat una manifestació de protesta segons publica avui la premsa israeliana. Khaled Abu Toameh va publicar ahir al Gatestone Institute un article que JForum ha versionat en francès titulat: “Le Hamas se joint au plan iranien pour briser les manifestations“.

Post Scriptum, 15 d’abril del 2020.

Segons publica avui The Times of Israel un grup de joves dissidents de Gaza han estat detingut per Hamàs pel sol fet d’haver entrat en contacte amb ciutadans israelians via telemàtica.

Post Scriptum, 1 de febrer del 2023.

Abans d’ahir a The Times of Israel Joseph Braude, al capdavant d’una iniciativa mediàtica israeliana destinada a oferir un altaveu a la població sotmesa al règim imposat per Hamas, explicava com: “A Gaza, les cris de joie couvrent les murmures de chagrin et de frustration. Avec leurs identités dissimulées dans notre série d’animation révolutionnaire, les Palestiniens de la Bande de Gaza ont dénoncé ce qu’ils ont appelé “l’occupation du Hamas”.

Post Scriptum, 8 de desembre del 2023.

Dues reflexions sobre l’estat d’ànim de la població de Gaza, d’una banda, Frédéric Sroussi publicà ahir a Tribune Juive aqueixa reflexió:  “De la responsabilité des civils gazaouis dans les atrocités du 7 octobre“. D’altra banda, la periodista siriana Manar al-Sharif  que hi ha viscut tres anys  declara avui a The Times of Israel:  « La vie sous le Hamas, c’est comme sous l’EI », dit une Syrienne expulsée de Gaza. Selon elle, la majorité des Gazaouis ne soutiennent pas le groupe terroriste, le 7 octobre n’a pas été une surprise et elle déplore l’absence de vision en vue d’un meilleur avenir”.

Post Scriptum, 19 de març del 2024.

Poques vegades apareixen als mitjans de comunicació les històries dels palestins perseguits per Hamàs, avui Le Figaro mostra les dificultats que troben per ser acceptats com a refugiats polítics quan no són pro-gihadistes: “Réfugié en France, un Gazaoui ayant fui le Hamas devant la Cour nationale du droit d’asile”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!