Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

29 de maig de 2017
0 comentaris

Anotacions sobre la Carta per l’ocupació local de Còrsega

El proppassat 24 d’aqueix mes es va signar la Carta per l’ocupació local de Còrsega promoguda per l’Assemblea i entitats sindicals i empresarials per tal d’afavorir la creació de llocs de treball per a la població autòctona. Aqueixa mesura ha aixecat una controvèrsia política i jurídica sobre la seva compatibilitat amb els principis que regeixen la normativa comunitària europea i suposa l’aplicació del principi de preferència nacional a l’àmbit cors, una reivindicació sostinguda de fa dècades per tot França i mai posada en pràctica ja que només l’ha sostinguda el Front National.

L’any 1985 un grup de reflexió política, “Le Club de l’Horloge”, encapçalat per Jean Yves Le Gallou va publicar un llibre clau en aqueix plantejament proteccionista: “La preference nationale, reponse a l’immigration”, (Éditions Albin Michel). No crec que aqueix sigui el text inspirador dels nacionalistes corsos sinó més aviat la seva tradicional preservació de la identitat i les formes de vida pròpies. En el debat que s’obrirà a partir d’una previsible impugnació per part de la Prefectura de l’Illa caldrà seguir-lo atentament des de Catalunya on propostes d’aqueix caire són inexistent atesa la preeminent influència del cosmopolitisme polític fins i tot entre els partits favorables a la creació d’un estat català.

Post Scriptum, 31 de maig del 2017.

Le Monde presta atenció, amb una indissimulada animadversió, a la iniciativa corsa: “En Corse, le projet controversé d’une charte pour l’emploi instaurant une préférance locale“.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!