Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

27 de setembre de 2016
0 comentaris

Un any després de les eleccions del 27-S

Avui s’escau l’aniversari de les eleccions oficialment autonòmiques, i políticament plebiscitàries pels partits independentistes, del 27-S i és un bon moment per fer recapitulació dels esdeveniments haguts aqueix any i saber en quin punt del procé som.

En primer lloc, cal demanar coherència a Junts pel Sí i la CUP en relació al full de ruta acordat solemnement per resolució del Parlament de 9 de novembre passat. La desorientació estratègica dels anticapitalistes nostrats ha dut al president Puigdemont a haver de sotmetre’s a una moció de confiança demà mateix i al conjunt del poble a observar impotent la incertesa dels esdeveniments.

Trobo totalment encertat l’article de l’anterior president Artur Mas publicat abans d’ahir al diari El Punt titulat “Estem fent camí”, on assenyala les mancances de les esquerres autòctones en un moment històric on el centre-dreta nacional català ha fet el pas de l’autonomisme a l’independentisme. Les actituds frívoles del conseller Santiago Vila reflecteixen només les reminiscències del tardo-autonomisme que (dins i fora del PDC) encara espera una oferta per acollir-se a la tercera via (Ada Colau i atres sicaris de Podemos, per exemple).

En segon lloc, i lligant amb l’anterior paràgraf, l’oportunitat d’aprofitar unes probables terceres eleccions espanyoles per presentar una candidatura independentista unitària per desplaçar Podemos de la posició central que els resultats del 26 de juny proppassat li van atorgar  i evidenciar la majoria sobiranista a Catalunya té molt poques possibilitats de prosperar. El sectarisme d’ERC, obsedit a liderar amb Podemos i CUP un bloc d’esquerres que arraconi el PDC encara que això comporti esberlar la majoria social i política favorable a la independència, passa  per prioritzar propostes abstractes i banals com les que promou Ada Colau amb la seva connivència.

En tercer lloc, demà cal fer tota la confiança per sentit d’estat al president Puigdemont i les seves propostes de full de ruta i  en cas de noves eleccions espanyoles i absència de candidatura unitària per la ruptura promoure’n una amb Artur Mas al capdavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!