Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

22 d'agost de 2016
2 comentaris

Sopant a Turinyà

Enguany en fa quaranta de pujo a Prada de Conflent per participar d’una manera o altra a les activitats i a l’ambient de la Universitat Catalana d’Estiu. Aqueix cop per fer un parell d’intervencions al seminari Europa i l’islam que organitza Joan Mir per encàrrec de la Universitat de les Illes Balears. “Les societats obertes europees i els eus enemics” i “Antisionisme i islamofòbia a la Catalunya contemporània” són els dos temes que hi tracataré i que, un cop revisats, publicaré en aqueix bloc.

Al vespre una colla d’amics hem sopat al restaurant El Taller de Turinyà, un poblet acolidor més amunt del monestir de Sant Miquel de Cuixà, asseguts  a la fresca, ben entaulats davant de la plaça del poble Bernat Joan, Ramon Sargatal, Niclaou Roser, Joan Mir, Carina Pàmies i Darina Roca, la muller d’en Ramon, Mima Roca i la seva filla Isabel , hem anat degustant la brandada de bacalla, les boles de picolat i els bons vins de la terra, intercanviant punts de vista sobre el lema del seminari i tot una mica, entristits pel traspàs del mestre de patriotes Jordi Carbonell, però compartint la ferma determinació de contribuir a culminar el procés d’independència de la nació catalana completa.

    1. Excusa’m, Mima, i també Isabel, esmenant l’apunt d’ahir al vespre a ungla de cavall. No és pas oblit, ans al contrari, com deia el poeta Ausiàs Marc, us tinc per belles i garrides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!