Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

28 de juliol de 2016
1 comentari

El FLNC alerta contra el gihadisme a Còrsega

L’organització armada Fronte di Liberazione Naziunale Corsu (FLNC, fundat l’any 1976) mitjançant la seva actual formulació denominada del 22 d’octubre -que estava en procés de desmobilització- ha reaparegut ahir públicament mitjançant un comunicat en el qual alerta la comunitat musulmana de l’illa, als islamistes radicals i a l’Estat francès advertint que no permetrà l’activitat terrorista dels grups gihadistes a la seva pàtria.

Així ho han fet saber als representants del culte musulmà a Còrsega assenyalant que no estan contra la seva religió però que respondran amb tots els seus mitjans si els islamistes ataquen al seu poble. També han enviat el comunicat al president de l’assemblea regional corsa per tal que pregui mesures polítiques al respecte. Els dos líders nacionalistes amb responsabilitats de govern, Gilles Simeoni i Jean-Guy Talamoni hi han presentat avui mateix una proposta de resolució sobre la seguretat pública i l’integrisme islàmic.

Socialment ja hi ha hagut respostes espontànies contra activitats islamistes desenvolupades a espais públics, com va ser el cas d’uns salafistes que pregaven a una platja concorreguda que acabaren foragitats pels banyistes.  El partit Corsica Libera ha fet públic un comunicat valorant positivament aqueixos fets titulat significativament “Avemu sempre rispettatu quelli chì ci rispettanu“, un posicionament similar és impensable de cap de les organitzacions independentistes catalanes amarades de complexos políticament correctes.

La resposta a tots nivells dels nacionalistes corsos és excepcional a Europa on predomina una actitud poruga i defensiva quan no obertament campa l’esperit claudicant davant una guerra oberta multidimensional plantejada pel gihadisme. La passivitat de la classe política catalana al respecte és d’una irresponsabilitat aclaparadora i més quan hom pretén bastir un estat propi que es vol desmilitaritzat ignorant les dimensions de l’amenaça gihadista que cova al nostre país.

Post Scriptum, 29 de juliol del 2016.

Aqueix és el discurs de Jea_Guy Talamoni presentant la resolució aprovada ahir a l’Assemblea de Còrsega sobre la seguretat pública i l’integrisme islamista per 48 vots a favor i 3 en contra dels electes comunistes.

Post Scriptum, 15 d’agost del 2016.

Mobilitzacions a Còrsega després d’una batalla campal entre magrebins i corsos a la platja de Sisco arran del bany de les dones musulmanes amb burkini. Le Monde titlla els corsos de racistes per no adoptar el mateix capteniment claudicant davant l’islamisme que és hegemònic a França.

Post Scriptum, 7 de novembre del 2020.

Segons publicà el proppassat 28 d’octubre Corse Matin el comunicat del “FLNC 76” met en garde l’État” i també el jihadisme: “Dans leur communiqué, ils évoquent également l’islamisme radical sur l’île. “Aucune attaque terroriste sur le territoire de Corse ne sera tolérée et nous appelons nos amis musulmans à nous informer de toute suspicion de fascismes islamiques”, ont fait savoir les clandestins.”

Post Scriptum, 14 de març del 2022.

Fa dues setmanes que el patriota cors Yvan Colonna va ser greument ferit per un altre pres al centre penitenciari d’Arles, un atac atribuït al caràcter jihadista de l’agressor que hauria respost violentament a un comentari que va considerar blasfèmic segons la versió oficial dels fets. Socialment la resposta del nacionalisme cors ha estat contundent i massiva al carrer responsabilitzant l’estat francès de l’agressió per passivitat volguda. Paul-François Paoli, un observador de la política corsa no pas nacionalista (autor de l’assaig “France-Corse: je t’aime moi non plus (Éditions de l’Observatoire, 2021), va escriure a Le Figaro el proppassat 10: «Beaucoup de Corses ne s’identifient plus à la France qu’ils considèrent comme décadente». De Catalunya estant, només Estat Català s’ha mobilitzat activament en suport dels patriores corsos: SOLIDARITAT AMB L’ INDEPENDENTISME DE CÒRSEGA.

Post Scriptum, 16 de març del 2022.

Avui, a Corse Matin: “Le FLNC soutient la jeunesse corse et menace d’un retour des “combats du maquis de la nuit“.

  1. Aquest del FLNC de ben segur que no serán tan estricters amb el catolicisme romà (més que res, perquè és deuen pensar que el papanatisme és cosa ben corsa, tant o més que el terrorismo patrioteru).
    D’altra banda, i respecte a la noticia de fer foratigar a uns creients musulmans que feien culte a la platja, jo ho veig com una acció de caire totalitari.

    L’actitud catalana (i, en bona part, espanyola) respecte als cultes i religions que no són la católica romana és la d’impedir tant com es pot els ritus i cultes, començant per no admetre llicències d’apertura de nous centres de culte. Per alguns, això és cosa bona. Per a mi, una mostra de por i de tornada -si alguna vegada s’havia anat- de les practiques inquisitorials.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!