Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

29 de maig de 2016
0 comentaris

Solidaritat no participarà a la manifestació “Els drets no se suspenen”

SI no participarà a la manifestació convocada avui a Barcelona per protestar contra la suspensió sistemàtica de les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya per part del Tribunal Constitucional. Aqueixa és la declaració de l’Executiva Nacional explicant-ne els motius:

En els darrers mesos, el Tribunal Constitucional espanyol ha impugnat fins a 23 lleis catalanes, la majoria d’elles de caràcter social i de desenvolupament de l’Estatut del 2006. Juntament amb l’asfíxia financera premeditada a la que se sotmet a la Generalitat, aquestes actuacions constitueixen un bloqueig efectiu i evident de l’autogovern de Catalunya i un perjudici directe a tots els catalans.

El full de ruta aprovat el 27S, conté explícitament les mesures a prendre en aquest cas per part de les institucions catalanes i els seus representants. Textualment al programa de JxSí: “No obstant tot l’anterior, en cas que l’estat espanyol, mitjançant decisions polítiques i/o jurídiques bloquegi l’autogovern de Catalunya, el Govern i el Parlament procediran a la proclamació de la independència i a l’aprovació de la Llei de transitorietat jurídica”. I el de la CUP: “Cal la ruptura immediata amb el marc jurídic i polític de l’Estat espanyol mitjançant una DUI, que ha de ser la primera acció del nou Parlament”. Aquest 29 de maig, s’ha organitzat una manifestació on no es fa cap esment a la independència ni a la declaració de ruptura del 9N i on hi participen entre d’altres ICV i PSC, aquest últim, com a mínim, explícitament a favor de la unitat d’Espanya i per tant de la perpetuació de la jurisdicció del TC sobre els catalans! Malauradament doncs, des de Solidaritat no podem donar suport a respostes ambigües que puguin generar confusió sobre l’objectiu final i per tant no assistirem a aquesta manifestació, tot i estar plenament d’acord en el seu rerefons social. Reclamem la Declaració d’Independència i la seva ratificació, si s’escau, en un referèndum immediat, tal com ja moltes veus comencen a exigir des de fora del Parlament. És l’única via per acabar amb les resolucions dels tribunals espanyols que lesionen, també, els nostres drets socials.

Aparentment hem entrat en una fase reactiva del procés, on la iniciativa la porten les institucions espanyoles, i on com a única resposta catalana hi ha la queixa, el greuge i els moviments d’estratègia autonomista que contribueixen a la cerimònia de la confusió dels darrers temps. La mobilització popular és imprescindible per assolir la independència, però sense l’actitud valenta dels partits polítics i les institucions catalanes, pot esdevenir de nou estèril. La sortida d’aquest atzucac i la unitat entre tots els independentistes es pot assolir altre cop complint el full de ruta i la declaració de ruptura, això és, exposant una actitud de determinació ferma i encarant el camí cap a la proclamació de la independència en 14 mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!