Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

12 de maig de 2016
0 comentaris

Les diferències que separen Margarita Robles de Josep Borrell

Tot apunta que la magistrada Margarita Robles serà la número dos de la candidatura del PSOE per Madrid a les properes eleccions espanyoles del 26 de juny, substituint una altra catalana, Meritxell Batet. Tot i que les he tractat personalment en molt poques ocasions, sí que Robles em va semblar una dona coherent quan sense coneixença prèvia, i per encàrrec de Josep Lluís Carod-Rovira, va accedir a dinar amb mi per parlar de política catalana i del conflicte basc un cop ja havia deixat les seves responsabilitats polítiques al govern socialista espanyol de la darrera etapa de la presidència de Felipe González.

Això va ser cap a l’any 2000, abans de que en representació d’ERC hom comencés a explorar la possibilitat de contactar amb ETA. Evidentment no li ho vaig dir però la raó de la cita era conèixer de primera mà allò que ella mateixa havia manifestat als mitjans de comunicació al respecte. És una jurista de prestigi, no pas una professional de la política, coneix la realitat catalana i el conflicte amb l’ordre estatal. No sé què en pensa exactament ara però crec que pot ser una interlocutora vàlida si efectivament la iniciativa sobiranista catalana es concreta.

Per contra, Josep Borrell és un català de socarre’l però espanyol amb una fe de convers,  hostil a la catalanitat nacional, només n’assumeix algunes expressions folklòriques com fer de raier baixant per la Noguera als estius. Si finalment el PSOE li atorga novament algun protagonisme post-electoral serà un enemic al mateix nivell que els reaccionaris de Societat Civil Catalana o els Federalistes d’Esquerres i optarà sempre per la repressió de les aspiracions sobiranistes catalanes i no pas per la negociació.

Post Scriptum, 29 d’octubre del 2016.

Margarita Robles ha votat no a Rajoy, un exemple de dignitat entre tanta impostura.

Post Scriptum, 5 d’abril del 2017.

Margarita Robles demostra dignitat personal i coherència política davant els insults del sector oficialista del PSOE envers ella per la seva oposició a l’acord amb el PP. Una trajectòria ben diferent a la de l’infame José Borrell, actiu anticatalanista arrenglerat amb els neofranquistes de Societat Civil catalana.

Post Scriptum, 19 de juny del 2017.

Margarita Robles ha estat designada nova portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, a veure què fa dins els estrets marges de maniobra de l’estratègia contra-independentista dissenyada pel PP i assumida per Pedro Sánchez.

Post Scriptum, 30 d’agost del 2017.

La intervenció de Margarita Robles avui al debat al Congrés espanyol ha estat decebedora pels que n’esperàvem alguna cosa més que la reiteració dels tòpics de l’estratègia socialista contra l’independentisme català: en lloc d’anunciar una moció de censura a Rajoy ha furgat en el cas Banca Catalana i l’ús que en va fer Jordi Pujol, defugint evidenciar la corrupció estructural del sistema espanyol que com a jutge està en condicions de constatar. Ha reblat les seves paraules innòcues amb una apel·lació a evitar la vulneració de l’ordenament jurídic (espanyol) a Catalunya l’1 d’octubre vinent.

Avui Vilaweb anuncia l’aparició d’un assaig (potser només arriba a pamflet) escrit conjuntament per quatre figures de l’espanyolisme elitista nostrat: Borrell, De Carreras, López Burniol i Piqué, els tres darrers hereus i continuadors dels botiflers franquistes, que clamen allò tan tronat de “Escucha Cataluña, escucha España”. Sembla un cant de cigne abans de la llibertat de Catalunya que només pot ser evitada amb una nova Cruzada.

Post Scriptum, 31 d’agost del 2018.

Borrell i Robles són ministres del govern de Pedro Sánchez assumint la lluita contra la causa nacional catalana des dels departaments que dirigeixen: afers exteriors i defensa. Borrell, a més, empra la dialèctica pròpia dels nazis promovent la neteja ètnica contra el poble català que els escamots retira-llaços grocs prefiguren abillant-se per “desinfectar” pobles i ciutats.

Post Scriptum, 27 de novembre del 2019.

Interinament, Margarita Robles assumeix les funcions ministerials que José Borrell deixa per tal d’ocupar la responsabilitat de dirigir els afers exteriors de la Unió Europea. En un futur, Robles pot ser la candidata a cap de govern de la coalició PSOE/PP un cop Pedro Sánchez sigui descavalcat pels poders fàctics.

Post Scriptum, 3 de maig del 2020.

Avui, El Mundo promociona obertament Margarita Robles com a substituta de Pedro Sánchez: és dona, (seria la primera en ocupar el càrrec de cap de govern a Espanya), ha guanyat notorietat durant la pandèmia del coronavirus desplegant l’exèrcit i atacant frontalment el president Joaquim Torra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!