Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

25 d'octubre de 2015
0 comentaris

Un candidat jueu i un altre de musulmà es disputaran l’alcaldia de Londres

El 5 de maig de l’any vinent s’han de celebrar eleccions municipals a una de les principals capitals europees, Londres, amb la peculiar significació que els dos candidats favorits, Zac Goldschmit i Sadiq Khan, pel partit conservador i pel partit laborista respectivament, són d’ascendència jueva el primer i musulmana el segon.

Ambdós són creients sense ésser dogmàtics, tots dos són joves i amb formació universitària tot i provenir el primer d’una família benestant i el segon ser fill d’un immigrant paquistanès que va prosperar treballant de taxista. El primer té una germana convertida a l’islam i antisionista activa i el segon no va recolzar a Jeremy Corbyn, enemic declarat de l’Estat d’Israel, a les primàries laboristes i té un tracte exquisit amb la comunitat jueva anglesa a la qual defensa del creixent antisemitisme. Tindrà, a més,  com a rival a un candidat fanàticament pro-islamista i anti-israelià com és George Galloway adscrit a l’esquerra anticapitalista.

Aqueix article de Jenni Frazer, publicat ahir a The Times of Israel, analitzen la significació que pot tenir el resultat d’aqueixa elecció més enllà de les personals conviccions dels candidats.

Post Scriptum, 7 d’abril del 2016.

Sadiq Khan ha criticat en un article l’antisemitisme que campa entre les files del Partit Laborista amb la connivència del líder Jeremy Corbyn, segons reprodueix antentament la premsa israeliana d’avui.

Post Scriptum, 7 de juny del 2017.

S’ha establert una batussa dialèctica entre l’alcalde londinenc, Sadiq Khan, i el president dels EUA, Donald Trump, arran que el segon l’acusés de mantenir una actitud patètica banalitzant els atemptats gihadistes de Londres. Sadiq Khan ha rectificat la seva primera resposta afegint una ferma condemna dels gihadistes tot desvinculant-los de l’islam però la circumstància ha estat aprofitada per retreure-li actituds passades justificant el terrorisme islamista per causa del suport del Regne Unit a Israel, tal com va publicar Le Monde Juif el 6 de maig del 2016.

Post Scriptum, 28 de juny del 2017.

El batlle de Londres està adoptant una actitud superba i distant davant les demandes de protecció que li formula la comunitat jueva que veu proliferar les amenaces islamistes: jornada Al Qods promoguda per Iran, culpabilització “dels sionistes” arran de l’incendi d’un gratacels amb dotzenes de víctimes i atacs nocturns als barris jueus per part de bandes de joves musulmans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!