Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

3 d'octubre de 2015
0 comentaris

SI: Hem guanyat en vots i en escons, ara la declaració unilateral d’independència

Comparteixo totalment el contingut de la declaració feta pública abans d’ahir per l’Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència sobre el resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades el proppassat 27 de setembre:

“Solidaritat Catalana per la  Independència valora de forma molt positiva la  victòria en vots i en escons del Sí a la independència el passat 27 de setembre.

En comptar els vots a les opcions parlamentàries que volen ser comptades com a vots pel Sí (JxSí+CUP: 1.957.348 vots) o com a vots pel No (C’s+PSC+PP: 1.605.503), el sí s’imposa per un 55%  front un 45% del total d’aquests vots i per 72 escons front  52 (els vots i els escons de Catalunya Sí que es Pot no poden ser comptats ni com a sí ni  com a no perquè així ho ha demanat expressament aquesta organització). Fins i tot si compatibilitzem els vots d’Unió en el bloc del No, el Sí s’imposa per un 53% davant un 47%. Tot això  sense comptar els centenars de milers de catalans   que no han pogut exercir el seu dret a vot des de l’estranger a causa del boicot actiu de l’Estat  espanyol.
Davant d’aquesta majoria absoluta en vots i en escons  Solidaritat Catalana per la Independència   encoratja Junts pel Sí a proclamar la independència en els propers 18 mesos tal i com s’especificava en el programa electoral al qual vàrem donar suport, i a la Candidatura d’Unitat Popular a presentar al Parlament la declaració unilateral d’independència que portaven al seu programa electoral.
Així mateix volem felicitar la valentia i el compromís del poble de Catalunya, que una vegada més ha complert amb escreix, promovent un resultat  històric i excepcional. Ara toca als partits polítics al Parlament de Catalunya complir amb els seus compromisos  electorals.
Solidaritat  es compromet a partir d’ara a donar suport actiu i a col·laborar amb totes les actuacions en favor d’aquesta proclamació i declaració unilateral d’independència, tal i com hem fet  sempre.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!