Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

16 de maig de 2015
1 comentari

Israel ha de fer front a una intifada diplomàtica internacional

El nou govern d’Israel presentat ahir per Benyamin Netanyahu ha de fer front a una veritable intifada internacional anunciada des de fa temps i d’unes proporcions gegantines que superen de llarg les  campanyes promogudes pels antisionistes de la BDS. Aqueix cop es tracta de l’acció coordinada de la diplomàcia occidental liderada per França que prepara una resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides en visites a definir els paràmetres d’un acord que comportaria el reconeixement de l’Estat de Palestina i la retirada d’Israel dels denominats “territoris ocupats”.

L’amic Pedro Gómez-Valadés ha fet arribar aqueixa traducció al castellà d’una crònica publicada per JSSNews el proppassat 14 descrivint la posició francesa:

“Según el diario  Haaretz, una reunión entre diplomáticos franceses e israelíes se convirtió en un escándalo diplomático: el Estado judío denuncia las hipocresías del Quai d’Orsay (el ministerio francés de Asuntos Exteriores)

La reunión anual del “diálogo estratégico”, una reunión anual organizada a petición del ministro de Exteriores francés Laurent Fabius, se llevó a cabo en un clima “execrable”, según una fuente de Haaretz. Diplomáticos israelíes ya no pueden permanecer en silencio acerca de las acciones de sus colegas franceses, reprochando a París su falta de sinceridad e hipocresía.

Según Actualite Juive que ha retomado la información, “desde hace meses París está trabajando en un proyecto de resolución ‘made in France’ que tiene como objetivo presentarse ante el Consejo de Seguridad de la ONU, y que tiene como objetivo lograr un solución definitiva del conflicto palestino-israelí.”

Visiblemente bien informados, los israelíes han conocido que los franceses han multiplicado últimamente sus conversaciones con los palestinos, los Estados árabes y varios miembros del Consejo de Seguridad para refinar su proyecto de resolución…, !!pero todo ello sin informar en ningún momentos a la otra parte de Jerusalén!!

El Quai d’Orsay parece que no habría encontrado útil comunicar a Israel el menor borrador o esbozo del documento que pretende presentar y que reajusta las fronteras y divide Jerusalén en dos. El proyecto también incluye una “fórmula que permitiría reconocer a Israel como un ‘Estado judío’, pero sin que esta formulación fuera ni siquiera sometida a los israelíes“.

Y Haaretz en hebreo explica las quejas de la parte israelí: “!!Ustedes discuten con el mundo entero sobre vuestro proyecto de resolución anti-Israel, pero no con nosotros! Parecen olvidar que nosotros somos una de las partes involucradas!!“. Esta frase que supuestamente habría pronunciado Nissim Ben-Shetrit, el jefe de la delegación israelí, no ha tenido más respuesta que una simple pirueta diplomática – y especialmente con ningún tipo de excusas -: el secretario general del Quai d’Orsay Christian Masset argumentó que sólo se trataba de una “versión provisional” del documento. Añadiendo que se lo presentarán “cuando esté terminado“, argumentaron los franceses de una manera muy poco convincente para sus homólogos israelíes.

La reunión, después de esto, se habría convertido rápidamente en un diálogo de sordos y se habría desarrollado en un ambiente muy cargado, “Estamos ante tiempos difíciles para las relaciones franco-israelíes“, reconoció un diplomático francés citado por el Haaretz y tomada por Jewish News.”

Aqueixa actitud antiisraeliana de la diplomàcia francesa té una llarga tradició  i respon a l’estratègia de ser l’aliat preferent dels estats àrabs al si d’Occident malgrat siguin els EUA qui el lideren. Hores d’ara el president Obama està culminant l’acord sobre el desenvolupament nuclear amb Iran que té en Israel un dels ferms opositors. La confluència, doncs, de les estratègies de França i els EUA està servida.

A la festa s’hi ha afegit el Vaticà que ha anunciat la signatura d’un a tractat amb l’Estat de Palestina per tal de protegir els llocs de culte cristià en els territoris administrats per l’ANP. El Papa Francisco ha qualificat Mahmud Abbas “d’àngel de la pau” segons els mitjans de comunicació i serà rebut amb tots els honors diumenge a Roma a la canonització de dugues santes “palestines”, (en realitat eren cristianes àrabs que visqueren al segle XIX durant la dominació otomana, però tot sigui per demonitzar Israel).

Finalment, el proppassat 11 d’aqueix mes un seguit d’antics governants d’estats europeus i de la mateixa UE van signar una carta oberta reclamant sancions contra Israel  per  tal d’obligar l’estat hebreu a acceptar les condicions que acompanyen el reconeixement de l’estat Palestina sense que els mateixos palestins tinguin la necessitat de reconèixer l’Estat d’Israel ni cedir en res en el seu propòsit de destruir-lo. Com ho prova el fet que la primera acció de l’admissió de Palestina a la FIFA és demanar l’expulsió d’Israel.

Post Scriptum, 17 de maig del 2015.

Segons aqueixa versió de l’encontre entre el Papa i Abbas publicada avui per Europe-Israel el sentit de les paraules del Màxim Pontífex fou ben diferent del que se li ha donat beatificant al líder de Fatah.

Post Scriptum, 6 de juny del 2015.

Efraim Inbar, director del Begin-Sadat Center for The Strategic Studies d’Israel va publicar el proppassat 1 de juny aqueix article on analitza la proposta francesa per la pau entre israelians i palestins que hom preveu presentar al Consell de Seguretat de les Nacions Unides de manera imminent. La versió francesa va ser publicada tres dies després per l’associació France-Israel titulada “L’offensive de paix europeenne”.

Post Scriptum, 26 de gener del 2017.

Reprodueixo l’article publicat avui pel diputat jueu francès Meyer Habib a The Times of Israel titulat “Après l’UNESCO, l’ONU, le Conseil de l’Europe rejoint le bal de la honte” relatiu a la resolució del Consell d’Europa blasmant Israel perl setge de Gaza:

L’organisation internationale regroupant 47 États, l’Assemblée Parlementaire du Conseil de l’Europe, qu’il ne pas confondre avec l’Union européenne, a adopté hier par 45 voix pour (dont celle de la députée socialiste française Brigitte Alain), 12 contre et 2 absentions, un rapport qui déclare, je cite, « Israël responsable de la situation humanitaire catastrophique à Gaza et dénonce les assassinats je cite extrajudiciaires de terroristes présumés ». Après l’UNESCO, après l’ONU, ce vote du Conseil de l’Europe est une nouvelle prime au djihad, une nouvelle honte, un déshonneur ! Voyons les choses en face.

En 2005, Israël s’est retiré de 100 % du territoire de Gaza en faveur des Palestiniens. Israël a démantelé les implantations juives du magnifique Gush Katif, déplacé des milliers d’Israéliens, détruit les synagogues, déterré les cimetières.

Que peut-on demander de plus à Israël ? Pour quel résultat ? Gaza est devenu depuis plus de 10 ans, un bastion djihadiste, d’où sont tirées régulièrement des milliers de roquettes sur des civils en Israël, parmi lesquels, je le signale, des dizaines de milliers de Français !

En fait, Gaza est devenu le « Hamastan », micro-Etat islamiste, vivant aux crochets de la communauté internationale et une dictature sanguinaire vouée au terrorisme ! Même Amnesty international dans un rapport du 27 mai 2015 dénonce les « crimes révoltants contre des individus sans défense » du Hamas à Gaza pendant l’Opération Bordure protectrice à l’été 2014 dans la Bande de Gaza !

Faut-il une autre preuve pour comprendre l’essentiel : ce conflit n’est pas une guerre de territoires ! Je suis écœuré ! Alors que notre pays subit depuis deux ans une vague terroriste sans précédent, que 250 de nos concitoyens ont été assassinés par des djihadistes, on reproche à Israël de défendre sa population civile ?

Comme je l’ai dit à l’Assemblée nationale le 17 janvier dernier, la communauté internationale et la Gauche n’a qu’une seule et unique obsession : Israël ! Non, Israël n’est en aucun cas responsable de la situation humanitaire à Gaza ! Si Gaza est une « prison à ciel ouvert », c’est parce qu’elle est soumise à la tyrannie islamiste brutale du Hamas !

Non, Israël n’est en aucun cas responsable de la corruption massive des dignitaires du Hamas (et de l’Autorité palestinienne !), qui détournent des dizaines de millions d’Euros d’aide internationale

Non, Israël n’est en aucun cas responsable de l’incompétence des bailleurs de fonds internationaux, incapables de piloter l’aide internationale pour financer la reconstruction de Gaza.

C’est Israël qui fournit gratuitement un tiers de l’électricité consommée par les habitants de Gaza.

C’est Israël qui laisse passer quotidiennement des centaines de camions chargés de nourriture, médicaments, équipements

C’est Israël qui offre une assistance médicale gratuite aux Palestiniens de Gaza : près de 150 000 Gazaouis y ont été soignés en 2016 !

Alors, oui, j’accuse la communauté internationale et la Gauche d’être coupablement aveugles face à la menace djihadiste !

Oui, j’accuse la communauté internationale et la Gauche d’être complaisants avec la corruption des dirigeants palestiniens, à Gaza, à Ramallah et ailleurs !

Oui, j’accuse la communauté internationale et la Gauche de faire d’Israël le bouc émissaire, le juif des nations, l’État à l’étoile jaune !

Dans une lettre au Ministre des Affaires étrangères Laurent Fabius le 21 août 2014, en pleine Opération Bordure protectrice, j’écrivais déjà : « dans ce combat de la liberté contre l’obscurantisme, Israël, seule démocratie au Moyen-Orient, est en première ligne face aux fanatiques qui ensanglantent le monde ». Quand va-t-on enfin ouvrir les yeux et comprendre qu’Israël est notre allié et notre meilleure garantie dans la guerre contre le djihadisme ?

Post Scriptum, 16 d’octubre del 2018.

El no-nat Estat de Palestina, previst des del 1947, serà escollit avui a la presidència de l’Assemblea del Grup 77 més la xina que aplega avui 134 estats reconeguts a les Nacions Unides segons informa avui L’Express. Malgrat la ferma posició de l’Administració Trump fent front al biaix anti-israelià de les organitzacions internacionals i sistemàticament favorable al palestinisme mític que és incapaç de reconèixer el dret d’Israel a existir, com exposa Eytan Galboa, el proppassat 11 d’aqueix mes, al número 972 dels Perspectives Paper publicats pel Begin Sadat center for Strategic Studies.

Post Scriptum, 27 de desembre del 2018.

Israel, un altre any, ha sigut l’estat que ha rebut més resolucions adverses a l’assemblea general de les Nacions Unides, 21, mentre que Síria o Iran, només una cadascu.

Post Scriptum, 30 de maig del 2021.

The Times of Israel publicava fa set dies la contundent defensa d’Israel de l’ambaixador a les Nacions Unides. “Erdan accuse l’ONU « d’hypocrisie », compare le Hamas aux nazis: “Nous ne nous excuserons jamais d’avoir défendu nos citoyens, même si certains des pays ici pourraient être heureux de voir un plus grand nombre de Juifs morts,” a-t-il dit. Però abans d’ahir, la intifada diplomàtica contra Israel ha arribat a unes proporcions extraordinàries: el Consell de Dret Humans estudiarà els seus “crims de guerra” a Gaza, l’OMS en blasma el tracte discrimantori als palestins en l’àmbit santiari i els estats musulmans proposen una comissió de seguiment permanent i especifica sobre les activitats d’autodefensa d’Israel. Malgrat tot això, segons Lazar Berman, avui a The Times of Israel, “Un bloc pro-israélien reste solide en Europe, dit Jérusalem, tandis que les États arabes qui ne voient aucun intérêt à voir le Hamas se renforcer restent en paix avec le pays.”

Post Scriptum, 16 de maig del 2022.

Ahir, a The Times of Israel: “Quinze pays de l’UE demandent à Israël de renoncer à un projet d’implantations. Dans une déclaration commune, les pays affirment que la construction de plus de 4 000 unités prévues “constituerait un obstacle supplémentaire à la solution des deux États”. El Regne d’Espanya figura entre els estats permanentment hostils a Israel (malgrat ser client de Pegasus), afegint-se a un posicionament irrellevant que no han volgut subscriure els altres dotze estat europeus.

Post Scriptum, 16 de maig del 2023.

Ahir, infame intervenció palestina a la mateixa seu de les Nacions Unides: “Abbas calls on UN to oust Israel at world body’s first ‘Nakba Day’ commemoration. PA President Mahmoud Abbas says Israel ‘lies like Goebbels’; Foreign Ministry says it convinced dozens of nations to stay away; US boycotts event over ‘anti-Israel bias’.

  1. A l’aquelarre anti-Israel (i, de passada com si no fos res, a l’intemporal campanya anti-jueva) s’ha unit a cara descoberta la rata vaticana. No tardarem gaire en veure els bons escolanets arrosegadors de creus fetes a mida dels anomenats ecumènics… Serà el setembre.

    Atentament, i bona setmana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!