Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

27 de febrer de 2015
0 comentaris

Àlvar Busquets, en la memòria

Aqueixa matinada ha mort a Tarragona Àlvar Busquets i Estivill, (1927-2015) que fou alcalde de Cornudella del Montsant entre els anys 1979 i 1995, per ERC, com ja ho havia estat el seu pare afusellat pels franquistes per aqueix motiu.

Antoni Batlle i Mas, patriota reusenc de pedra picada, em va fer a mans un document que cinc homes del Baix Camp van lliurar al president de la Generalitat Josep Tarradellas arran d’una visita a Perpinyà el 21 de març del 1976 i que parla per si sol del patriotisme que compartien els signants:

Honorable President:

Permeteu-me que ens presentem; aquí som cinc homes del Baix Camp que hem vingut a saludar-vos, a reiterar-vos la nostra més incondicional adhesió i a dir que ara, com sempre, teniu als Catalans al vostre costat, i al dir els Catalans vull dir el Poble, aquest Poble que no entén de “política” però sí que entén de saber estimar la seva Pàtria, les seves institucions, i als homes que ell, el Poble, quan podia, lliurement, va elegir.

Entre nosaltres cinc, n’hi ha de vora mar, de la plana i de la muntanya, ideològicament tots tenim diferents tendències, però el que avui fonamentalment ens preocupa, son els difícils moments que s’acosten per Catalunya. Estem francament preocupats, car pel que es veu, les coses no van pel camí que haurien d’anar.

Nosaltres entenem que per Catalunya, només n’hi pot haver una de solució, i aquesta és la derogació d’un decret (el de 5 d’abril de 1938 promulgat per la facciosa “Junta Militar de Burgos”), que per la força bruta, va voler legalitzar l’usurpació de les llibertats de Catalunya.

Nosaltres considerem que avui, l’únic home que legítimament ostenta la representació de la nostra Pàtria, sou Vós.

No hi ha altre camí, diguin el que diguin molts homes que avui molt gratuïtament s’atribueixen una susposada representació del Poble, és més, creiem, que aquests amb les seves trifulques ho embolicaran tot, i amb la manera que estan actuant, amb les seves picabaralles, estan fent un crim de lesa pàtria.

No sabem si s’hi serà a temps, més creiem que si es pogués fer arribar al Poble totes les veritats que els polítics amaguen, ells no tindrien altre camí, que el de fer pinya i a les vostres ordres, plantejar solucions de justícia per Catalunya, que prou les mereix.

Tot el que no sigui això, és fer traició a Catalunya.

L’única solució justa, ha de passar inexorablement, per la restitució total i, com a mínim de moment, de totes les nostres Institucions. I de Vós, que, com hem dit, sou el símbol de la seva legitimitat.

Honorable President en Josep Tarradellas, a les vostres ordres, al crit de Visca Catalunya Lliure !!

Albert  Loyolaberri Benejam, de Reus

Joan Balcells Llaurador, de Reus

Agustí Roig Capafons, de Cambrils

Àlvar Busquets Estivill, de Cornudella

Antoni Batlle Mas, de Reus”

Post Scriptum, 4 de març del 2015.

Abans d’ahir, Biel Ferrer va publicar a Reus digital aqueix encertat article a la memòria d’Àlvar Busquets.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!