Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

26 de febrer de 2015
1 comentari

I la UNESCO què hi diu de la destrucció del patrimoni històric per part dels islamistes ?

Les imatges del gihadistes destruint les obres d’art pre-islàmiques del museu de Mosul son noticia avui als mitjans de comunicació però no són cap novetat: l’any passat, la biblioteca de Tombuctú fou cremada pels seguidors d’Al Qaeda i les escultures dels budes de Bamyian foren dinamitades pels talibans ja fa mes d’una dècada, sense cap resposta efectiva a aqueixos fets inqualificables i irreparables.

En ambdós casos els organismes internacionals, inclosa la UNESCO abanderada de l’aliança de civilitzacions, no passaren de les gesticulacions hipòcrites, res d’estranyar quan resten impassibles davant el genocidi que en nom de l’islam aqueixos grups gihadistes estan perpetrant contra la pròpia població musulmana que te la dissort de caure sota el seu domini i les minories cristianes i animistes, com yazidites, el territori ancestral de les quals es conquerit per aqueixos bàrbars.

Ja fa mig any que aparentment es va formar una coalició militar internacional per derrotar les milícies del Califat Islàmic, però el balanç sobre el terreny és que no han pas retrocedit substancialment i quan ho han  fet ha estat per l’aferrissada lluita dels kurds –cas de Kobane– i de les minories xiïtes per sobreviure. Les respostes de Jordània (per l’assassinat de l’aviador militar) i Egipte (per la degolla dels vint-i-un coptes) contra les fores de l’ISIS a Síria i a Líbia han estat limitades, i contingudes per la pressió dels estats musulmans que actuen en connivència amb els gihadistes, com es el cas de Qatar i Turquia. No hi ha, de moment, la determinació suficient per aturar l’expansió d’aqueix totalitarisme teocràtic per part d’Occident, ja que els pobles autòctons que en són víctimes ben segur que si poguessin ho farien.

Ni Europa, ni els EUA, no mouran un dit per aturar la destrucció del patrimoni de la humanitat, (la UNESCO només s’activa preventivament contra Israel a instància dels estats islàmics, precisament els que permeten l’anorreament de tot vestigi cultural anterior a Mahoma). Ara, doncs, davant l’ISIS tampoc faran res. Les organitzacions no governamentals de tota mena tampoc s’arriscaran a molestar els poders fàctics sarraïns i així doncs, preparem-nos a assistir en directe -per televisió- i escoltant comentaristes que banalitzen els fets, com els de TV3, a l’ensorrament dels valors materials i morals de la humanitat.

Post Scriptum, 20 de gener del 2017.

Els gihadistes de l’ISIS han destruït encara més les restes de Palmira un cop  van recuperar l’indret foragitant l’exèrcit sirià tot i comptar amb el suport de Rússia. Davant la persistent destrucció del patrimoni pre-islàmic allà on l’islam exerceix el seu poder seria el moment que la UNESCO demanés als estats musulmans i a l’Organització de la Conferència Islàmic i la Lliga Àrab un posicionament efectiu en contra d’aqueixa pràctica. Però ni uns ni altres ho faran. Aqueixa passivitat contrasta amb la perversa declaració de la UNESCO contra Israel a propòsit del mont del temple (jueu) que rebategen com a musulmà i en demanen la protecció.

Post Scriptum, 5 de setembre del 2017.

La UNESCO no ha fet res d’efectiu per protegir el patrimoni històric de la humanitat destruït pels jihadistes del Califat Islàmic a l’Iraq i Síria, i ara tampoc ha fet ni un gest per evitar l’anorreament del paratge neolític d’Hasankeyf al Kurdistan ocupat per Turquia (un dels estats musulmans còmplices de l’ISIS), com han anat anunciant des de fa temps els patriotes kurds i han intentar preservar infructuosament alguns benèvols humanistes alemanys.

Post Scriptum, 19 d’octubre del 2017.

Segon publica avui Le Monde Juif el grup islamista Hamas que controla la franja de Gaza ha destruït un jaciment arqueològic de l’època faraònica davant el silenci de la comunitat internacional i, especialment de la UNESCO.

Post Scriptum, 11 de març del 2018.

Ignace Leverrier, diplomàtic francès jubilat, manté un bloc a Le Monde titulat “Un oeil sur la Syrie” on el proppassat 5 d’aqueix mes va publicar un punyent apunt titulat “De la Syrie au Yéen: civils et patromoine sous les bombes“, on exposa la vinculació entre la destrucció del patrimoni històric i la destrucció l’essència de la humanitat per part de règims genocides que no troben aturador.

Post Scriptum, 19 de novembre del 2020.

Avui, Le Figaro publica aqueix article: “Que va devenir le patrimoine arménien du Haut-Karabagh?” Il y a un risque évident d’annihilation pure et simple du patrimoine arménien par l’Azerbaïjan, analysent Naïri et Haroutioun Khatchadourian, qui déplorent le silence de l’UNESCO à ce sujet.

Post Scriptum, 14 de febrer del 2021.

L’ANP, com tots els governs islamistes, menyspreen el patrimoni arqueològic anterior a la conquesta musulmana davant el silenci de l’UNESCO i dels mitjans habitualment atents a deslegitimar Israel: “Rivlin demande à l’armée de protéger un site de Cisjordanie endommagé par l’AP. Des ouvriers palestiniens construisant une route ont endommagé une partie du complexe archéologique du mont Ebal, que beaucoup considèrent comme l’autel biblique de Josué.”

Post Scriptum, 29 d’abril del 2022.

Els palestins que criden a protegir Al Aqsa en destrueixen les restes arqueològiques per llençar-les contra la policia israeliana, avui JForum ho explica, però ningú a Occident ho vol veure:” Honte aux palestiniens pendant le Ramadan : des antiquités ont été vandalisées sur le Mont du Temple. Des émeutiers palestiniens dans l’enceinte sacrée ont jeté des objets d’antiquité et les ont utilisées pour bloquer les visiteurs juifs.”

Post Scriptum, 6 de juliol del 2022.

Avui, a LPH.info: L’Autorité palestinienne continue de s’approprier des sites historiques juifs.

En Judée-Samarie, l’Autorité palestinienne met en oeuvre un véritable plan d’appropriation des sites historiques juifs, n’hésitant pas à endommager de manière irréversible les éléments archéologiques sur place. De vastes projets de pillage et de destruction de lieux historiques antiques sont entrepris. Encore ces derniers jours, l’association »Shomrim Al Hanetsah » (Préservons l’éternité) a repéré une nouvelle action de pillage et de destruction des Palestiniens.

Sur le site archéologique nommé »Sheikh Shouélé », se dresse désormais une batisse et un énorme mât avec un drapeau palestinien. Situé en zone A, ce site recouvre des vestiges de l’époque bizantine et son nom en arabe signifie »Le maitre de la flamme », en référence à l’épisode du Tana’h dans lequel, les envoyés du Roi d’Israël, Ozochias (9e siècle avant JC), ont été brûlés alors qu’ils venaient rendre visite au prophète Eliahou.

Sur le site on trouve des inscriptions en grec datant du 4e siècle, soit pendant la période byzantine, qui raconte l’histoire du splendide bâtiment qui s’y dressait en souvenir du prophète Eliahou.

Les militants de »Shomrim Lanetsah » s’y sont rendus ces dernières semaines et ont constaté les dégâts. Il y a quelques semaines, un grand rassemblement organisé par le ministère palestinien de la lutte contre les implantations, y a été organisé et un bâtiment inauguré. Toutes les actions et travaux de l’Autorité palestinienne sur place se font sans aucune précaution face aux vestiges archéologiques qui témoignent de l’histoire juive à cet endroit. L’AP a déjà annoncé qu’elle prévoyait d’y effectuer d’autres travaux d’expansion.

Cette attitude de l’AP fait partie d’une stratégie d’appropriation des lieux historiques juifs de la région tout en faisant disparaitre les preuves archéologiques. Adi Shragaï, la directrice de »Shomrim Al Hanetsah », a déclaré au site Israël Hayom: »Chaque jour, nous perdons un peu plus nos sites historiques en Judée-Samarie. Ces actions sont rendues possibles par l’absence de sanctions et de dissuasions. Le gouvernement israélien doit se réveiller ».

Post Scriptum, 7 d’agost del 2022.

Avui, al digital Israel 24/: “Lettre ouverte du Centre Wiesenthal à l’UNESCO : « Dissuader l’Autorité Palestinienne de détruire les sites du patrimoine ! Dans une lettre adressée à Audrey Azoulay, directrice générale de l’UNESCO, gardienne internationale du patrimoine culturel de l’humanité, le directeur des relations internationales du Centre Wiesenthal, le Dr Shimon Samuels, a fait part de « l’indignation des membres du Centre concernant le projet en cours de l’Autorité palestinienne (AP) de détruire le site archéologique de Tel Orma, également connu sous le nom de Horvat Ormah ou Khirbet el-Ormeh (en arabe), une ancienne forteresse hasmonéenne de l’ère maccabéenne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!