Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

27 de gener de 2015
1 comentari

Dia Internacional de record de les víctimes de l’Holocaust 2015

Avui s’escau el setantè aniversari de l’alliberament d’Auschwitz un camp d’extermini que simbolitza la malignitat humana a l’hora d’emprar tècniques industrials per perpetrar un genocidi, no únicament contra el poble jueu. Milers de catalans moriren als camps d’extermini dels nazis i els seus col·laboradors arreu d’Europa. Aqueixa data ha estat escollida pel poble jueu per servar la memòria dels morts i denunciar les causes que empararen els seus assassins per justificar els seus crims. Assumim-la els catalans també com a pròpia i no la defugim com fan d’altres.

La defensa de les societats obertes, i Israel n’és una de les més rellevants, comporta el deure moral de lluitar contra els totalitarismes del passat i del present, el feixisme, el comunisme i l’islamisme. Les impostures antisionistes equivalen a l’antisemitisme d’antany i serveixen per emmascarar la passivitat i la complicitat amb el gihadisme dels qui autoproclamant-se d’esquerres blasmen la legitimitat de l’estat del poble jueu.

Avui poso nom a una de les víctimes les genocidi nazi trobat a l’atzar entre els milions de persones identificades a Yad Vasem , Dlougasz Eliasz, un jueu polonès del qual gairebé no se’n res més que com es deia.

Post Scriptum, 27 de gener del 2024.

Avui, a Yedioth Aharonoth, Matan Gutman analitza la resolució del TPI sobre la denúncia d’Àfrica del Sud acusant de genocidi:  “Israel sobrevivió a la demostración de hipocresía en la Corte Internacional de Justicia. Sudáfrica no logró el objetivo de su apelación ante la CIJ, y sólo consiguió que Israel haga lo que ya viene haciendo como parte de su rutina en Gaza.

A los oídos israelíes les resultó difícil escuchar las declaraciones de la Corte Internacional de Justicia (CIJ) emitidas por la presidenta Joan Donoghue este viernes. La retórica utilizada contra Israel fue dura. El foco principal de la CIJ estuvo dirigido a la población palestina en Gaza, y sólo unas pocas palabras del presidente se dedicaron a la horrible masacre del 7 de octubre y a los rehenes que aún mantienen Hamás. Sin embargo, el resultado final es bueno para Israel: no se dio ninguna orden con significado práctico en situaciones de la vida real. En esencia, la CIJ llamó a Israel a adherirse al derecho internacional y prevenir acciones que pudieran ser contrarias a la Convención sobre Genocidio. Acciones que Israel ya está tomando actualmente.”
  1. Em sembla de molt mal gust que enraoneu del “deure moral de lluitar contra el comunisme” quan sabeu prou bé que el camp d’Auschwitz va ser alliberat per l’Exèrcit Roig. Aquesta amalgama entre comunisme, feixisme i islamisme és més fastigosa que mai en un article sobre els camps nazis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!