Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

22 de novembre de 2014
1 comentari

Assemblea Nacional SI 2014

Avui hem fet a Pallejà, el Baix Llobregat, l’Assembea Nacional anual de Solidaritat per la Independencia en el decurs de la qual hem aprovat el programa marc per a les eleccions municipals previstes pel maig de l’any vinent i la ponència sobre la línea estratègica a seguir pel partit els anys a venir.

Dos-cents militants ens hem aplegat en un ambient de bona companyonia i esperit constructiu, conscients del paper que actualment tenim com a partit extraparlamentari en la canviant política catalana. Josep Guia ha introduït al llarg del debat unes reflexions encertades d’autocrítica col·lectiva sobre la desconnexió entre l’actuació de Solidaritat i els comportaments de la ciutadania abans i després del 9-N, que ens han de fer rectificar les actituds inhibitòries quan les idees pròpies no es corresponen amb els ritmes i les percepcions d’una majoria social de la qual formem part.

El lema de l’assemblea ha estat “Ara és l’hora de la declaració unilateral de la indepèndencia”, reivindicant el motiu fundacional de Solidaritat l’any 2010 quan altres partits que ara introdueixen la DUI a la seva perspectiva programàtica, com CDC i ERC, la menyspreaven titllant-la “d’independentisme exprés“, com hem recordat avui veient la intervenció de Toni Strubell l’any 2011 al Parlament de Catalunya.

L’objectiu de la ponència política és situar la declaració unilateral d’independència al centre del debat polític no d’una manera abstracta i llunyana sinó com el resultat d’un procés efectiu de construcció nacional contraposat a l’ordre estatal establert.  El discurs d’Uriel Bertran analitzant el moment actual de la Catalunya estricta ha sigut dels millors que he sentit en molts anys i evidencia la maduració de les aptituds que com a dirigent a manifestat des de ben jove. Tots plegats som conscients de la coherència dels plantejaments d’àmbit nacional de Països Catalans i també de la nostra incidència present, fer-los avinents a la majoria social independentista en curs de formació és l’assignatura pels temps a venir.

  1. Jo també penso que Uriel ha fet un magnífic i encertat discurs. Tenim en SI un gran i jove secretari general.
    Excel•lents les autocrítiques reflexions de Josep Guia.
    Aquests valors són els que han de representar i ser la cara visible de SI.
    Altres cervells que tenim, deurien mantenir-se fora del circuit públic si volem que el país accepti que la proposta de SI és la que ens portarà a la independència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!