Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

31 d'octubre de 2014
0 comentaris

Manifest del món acadèmic i científic a favor de la consulta del 9-N 2014 i del Sí+Sí

Avui m’he adherit al manifest del món universitari català a favor de la consulta i la independència que es presentarà dilluns vinent a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans i reprodueixo a continuació:

“La Universitat, amb les tres missions de docència, recerca i transferencia de coneixement, és una peça clau de la nostra societat i constitueix una estructura d’estat fonamental.

Espanya ocupa les darreres posicions de la Unió Euroea pel que fa a autonomia de les universitats, finançament de les universitats publiques i despesa en R+D+I. Malgrat aquestes mancances  i el rígid marc legal que ens ha imposat l’estat español hem estat capaços de crear un sistema universitari dedicat a la docència, fortament orientat a la recerca (amb una destacable producción científica), capdavanter en diversos camps cientítics, amb clara vocació internacional i alhora ben implantat al territori.

La gran oportunitat que representa el fet que Catalunya esdevingui un nou estat, pot fer posible una veritable autonomia universitària que comportaria un nou model de gestió i funcionament que s’adequaria millor als temps actuals, una major transparencia, un nou model de finançament de les universitats publiques catalanes (que implicaría entre altres coses una millora substancial en la política de beques i d’inversió en capital humà), una aposta decidida per la R+D+I i una millora de la integració científica de les institucions publiques d’investigació, que permetrien el desenvolupament d’una economia basada en el coneixement.

El compromís de la Universitat va més enllà i és també un compromís amb el progrés polític i social i amb la promoció de principis, drets i valors fonamentals, com el dret d’autodeterminació dels pobles. En la cruïlla histórica en què es trova Catalunya en aquests moments de canvi, la Universitat no pot restar aliena al batec del seu país, sinó que ha de ser un element actiu que fomenti l’anàlisi i catalitzi i fonamenti les noves propostes.

És per això que els signants manifestem el nostre suport a la consulta del 9-N de 2014 i demanem el vot per al Sí+Sí.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!