Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

19 d'octubre de 2014
0 comentaris

Més enllà del 9-N: cap a la Declaració Unilateral d’Independència

Ahir, el Consell Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència va aprobar aqueixa resolució sobre la consulta prevista pel 9-N:

“Des de Solidaritat Catalana per la Independència no compartim la decisió de no celebrar el referèndum oficial el propvinent 9 de novembre, doncs tal i com hem assenyalat en diverses ocasions no hi havia motius tècnics ni de legalitat per no fer la consulta unilateral, en els termes plantejats en la llei de consultes i el decret de convocatòria. Ha estat una decisió política per part dels responsables polítics catalans, que no han tingut la voluntat ni la valentia necessàries per desobeir el Tribunal Constitucional espanyol i no han complert amb el seu compromís amb la ciutadania.

A més de la gran decepció que ha produït la renúncia entre la ciutadania i la manca de credibilitat interna i internacional, la imatge de trencament de la unitat política que han escenificat els líders de CiU, ERC, CUP i ICV ha augmentat en escreix aquest malestar, posant de nou per davant el tacticisme i els interessos electorals, que no pas el clam del poble que tornà a ressonar el proppassat 11 de Setembre, demanant fermesa i unitat per assolir la independència.

Havent ells acatat el Tribunal Constitucional i no el poble de Catalunya, constatem que no hem tingut els polítics valents que Catalunya necessita per esdevenir independent.

Finalment s’ha optat per la celebració d’un procés participatiu simbòlic que, tal i com ha reconegut el President Mas, no tindrà plenes garanties i no serà definitiu. Més enllà d’aquesta nova mobilització simbòlica que substitueix la consulta convocada per la Generalitat pel 9N i suspesa pel Tribunal Constitucional espanyol, els independentistes hem de pensar en camins que ens portin a assolir la independència del nostre país.

Tancada l’etapa de la consulta i després d’haver-ho intentat els darrers anys, queda constatat que el camí d’assolir la sobirania des de la legalitat espanyola, des del diàleg i el pacte amb Espanya, ha fracassat.

Cal canviar d’estratègia i apostar finalment per l’única via per assolir la independència: la unilateralitat. Ara és l’hora de passar de les paraules als fets, dels actes simbòlics a fer Política en majúscules, de complir amb la voluntat popular. Per tot plegat, reclamem:

1. La convocatòria immediata d’eleccions al Parlament de Catalunya, que s’haurien de celebrar com a màxim el 9 de febrer de 2015.

2. La conformació d’una candidatura de país, el més àmplia i plural possible, que integri totes les forces polítiques i cíviques a favor de la independència. Aquesta candidatura ha d’incorporar al seu programa el compromís primer i unívoc de Declarar la Independència de Catalunya com a màxim el 23 d’abril de 2015.

Solidaritat Catalana per la Independència començarà des d’aquest moment a unir esforços i teixir complicitats per assolir els esmentats objectius. SI convoca una Assemblea Nacional pel propvinent 22 de novembre a Pallejà (Baix Llobregat), on hi podran participar tots els adherits i simpatitzants de SI i s’obrirà al ciutadans i col·lectius que vulguin treballar per l’assoliment de la independència nacional amb la màxima celeritat.

Visca Catalunya Lliure”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!