Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

2 de setembre de 2014
1 comentari

Fidel Castro, Israel i el califat Islàmic

Ahir, Fidel Castro publicava al diari Granma un article (més aviat un pamflet sense fil argumental coherent) titulat “Triunfarán las ideas justas o triumfará el desastre“, (no és conscient que el seu règim forma part del “desastre”) on entre altres divagacions afirma que el senador nordamericà McCain “participó junto a ese servicio (es refereix al Mossad israelià) en la creación del Estado Islámico…”.

Aqueixa teoria conspirativa és una variant de la coneguda ficció segons la qual hi ha un complot americà-israelià per dominar el món, emprada pels qui -com Castro- són incapaços d’interpretar la realitat sense manipular-la en funció dels dogmes de la seva ideologia totalitària. La brama segons la qual l’ISIS és una maquiavèlica creació dels USA i Israel per dividir el món musulmà la va posar en circulació fa un cert  temps Hisbol·là mirant de presentar al bloc xiïta com a protector de les minories religioses en contrast amb la intolerància dels sicaris del Califat Islàmic, (així ho vaig deixar escrit en un apunt recent ). Aqueixa inversió de la realitat és la característica dels moviments totalitaris com va tenir el coratge d’escriure Antoine Courban des del Líban amenaçat per l’Hisbol·là.

Castro no deu haver llegit les documentades informacions que la periodista libanesa Scarlett Haddad publica des de l’Orient-Le Jour explicant les interioritats de la turbulència crònica que afecta al Pròxim Orient. Precisament, el proppassat 29 d’agost escrivia un article titulat “Pas encore de compromis régional à l’horizon…” on detalla quins són els estats àrabs que donen suport als gihadistes del Califat Islàmic. Castro, evidentment, tampoc segueix els mitjans israelians ja que si ho fes sabria com perceben l’emergència de l’ISIS, que ja s’ha concretat amb la participació activa de milicians del Califat als combats de Gaza en el decurs dels qual han reconegut haver sofert tretze baixes.  Aqueixes dades, per si soles, ja desmenteixen les paranoïes del dictador cubà però sovint la realitat no és suficient per desmentir una impostura i els anticapitalistes nostrats continuaran creient les seves disquisicions.

Pel dictador carbeny (incapaç de reconèixer el fracàs del seu règim i el patiment del seu poble) els mals de la humanitat deriven del capitalisme i el propòsit d’enderrocar-lo legitima tots els mitjans, entre els quals destaca l’aliança entre tots els totalitarismes que convergeixen en aqueix objectiu. Les teories conspiratives, que divulgen jueus renegats guiats per l’autoodi -com Noam Chomsky i Stéphan Hessel- situen el lobby jueu al cor del capitalisme i redueixen l’Estat d’Israel a una creació tardana del colonialisme tot validant l’esforç de l’islamisme per destruir-lo, serveixen de coartada ideològica als enemics de les democràcies occidentals.

D’aqueix aiguabarreig  s’alimenta la confluència entre neofeixisme, islamisme i anticapitalisme que emergeix amb força arreu d’Europa i especialment a Catalunya, on està en joc que el nou Estat català sigui una societat oberta o un versió (condemnada al fracàs) dels règims anticapitalistes que imperen a Cuba o a l’Iran.

Post Scriptum, 10 d’agost del 2016.

Oscar Biacet és un dissident cubà oposat al règim comunista imposat per Fidel Castro fa més de mig segle que de visita a Israel ha fet unes interessants declaracions a The Times of Israel sobre la naturalesa antisionista i pro-palestinista de la dictadura caribenya, tot preparant una eventual entesa entre Cuba i Israel un cop establerta la democràcia a l’illa.

Post Scriptum, 27 de novembre del 2016.

Enlace Judío de Mèxic reprodueix en versió castellana un article del diari israelià Haaretz titulat “La complicada relación de Fidel Castro con los judíos y el Estado de Israel”.

Post Scriptum, 29 de novembre del 2016.

Josefin Dolstein va publicar ahir a la Jewish telegraphic Agency aqueix article sobre les relacions entre el règim de Fidel Castro i l’Estat d’Israel que el digital francòfon Alliance ha traduït com “Les 7 points de la relation entre Fidel Castro et le peuple d’Israel”:

“Sous Castro, qui a pris le pouvoir en 1959, et son frère Raul Castro, qui a récupéré la présidence en 2008, les Juifs à Cuba ont vu l’extension de leurs libertés religieuses et ont reçu des rations spéciales de viande cachère de la part du gouvernement. Mais l’ancien dirigeant cubain a aussi souvent exprimé des opinions hostiles sur Israël.

Moins de 1 000 Juifs vivent actuellement à Cuba, contre environ 30 000 dans les années 1950, lorsque les Juifs ont commencé à rejoindre l’exode des compatriotes cubains fuyant le régime répressif du révolutionnaire communiste.

Voici quelques-uns des moments définissant la relation de Castro avec les Juifs et Israël.

1962: Les Juifs font partie des prisonniers de guerre de Castro dans la Baie des Cochons

Certains prisonniers de guerre ayant participé à l’invasion de la Baie des Cochons, parrainée par la CIA (lancée par le groupe paramilitaire expatrié, la Brigade 2506 le 17 avril 1961), étaient des Juifs dont les parents étaient arrivés à Cuba après avoir fui l’Allemagne nazie. Ces garçons juifs «sont peut-être les prisonniers les plus tristes», parce que leurs parents ont senti «le talon d’un dictateur deux fois dans une même génération», a déclaré James Donovan, un avocat travaillant à la libération des prisonniers ( personnage campé plus tard par Tom Hanks dans le film «Le Pont des Espions»).

1979: Castro attaque Israël à l’ONU. L’émissaire israélien le qualifie « d’ennemi d’Israël »

Le dirigeant cubain a accusé Israël d’avoir commis «le crime le plus terrible de notre époque» contre les Palestiniens devant l’Assemblée générale des Nations unies. L’émissaire israélien a réprimandé Castro, en disant que le dirigeant cubain avait “rejoint le cri strident déjà soulevé dans le débat général [de l’Assemblée] par les ennemis de la paix au Moyen-Orient.”

1999: Les juifs cubains immigrent secrètement en Israël – avec la bénédiction de Castro

Environ 400 Juifs cubains ont quitté leur pays pour l’État juif entre 1995 et 1999 – et bien que les liens entre Cuba et Israël étaient inexistants, Castro n’apparemment pas émis d’opinion. L’Agence juive pour Israël aurait fait en sorte que Castro accepte de ne pas faire de bruit sur “l’Opération Cigar” en acceptant de la garder secrète. Le Canada, qui entretenait des relations politiques avec Cuba, aurait également aidé des juifs cubains à immigrer en Israël.

2008: Les juifs cubains s’attendent à peu de changements politiques suite à la démission de Castro

Lors du retrait de Castro, les émigrés juifs cubains ne s’attendaient pas à un changement de politique, prévoyant que son frère Raul maintiendrait probablement le statut quo de la liberté religieuse relative aux Juifs tout en étant sévère sur Israël. “Cela ne signifie absolument rien pour la communauté juive cubaine”, a déclaré un exilé juif cubain.

2009: Fidel Castro a spéculé sur l’origine du prénom d’Emanuel Rahm.

Castro a écrit une colonne pour un journal cubain au sujet du chef de cabinet du président américain Barack Obama. “Il semble espagnol, son nom est facile à prononcer mais il ne l’est pas. Je n’ai jamais rien entendu ni lu sur un étudiant ou un compatriote portant ce nom, parmi des dizaines de milliers “, a-t-il écrit au sujet du prénom Emanuel, qui signifie” Dieu est avec nous “en hébreu.

2010: Castro qualifie le refus d’Ahmadinejad de reconnaître la Shoah d’antisémitisme

«Les Juifs ont vécu une existence bien plus dure que la nôtre. Il n’y a rien qui se compare à l’Holocauste “, a déclaré Castro, un fréquent critique d’Israël, dans une interview avec le journaliste juif-américain Jeffrey Goldberg. Il y critique le dirigeant iranien pour avoir nié l’Holocauste et perpétuer l’antisémitisme. Il a également déclaré penser que la culture et la religion juive avaient gardé le peuple juif “unis, comme une nation.”

2014: Castro décrit l’offensive israélienne de Gaza comme un “holocauste palestinien”

Dans une critique sévère de l’État juif, l’ancien dirigeant cubain a qualifié l’Opération Barrière protectrice israélienne de «nouvelle forme répugnante de fascisme» dans une colonne intitulée «Holocauste palestinien à Gaza». «Pourquoi le gouvernement de ce pays [Israël ] pense que le monde sera imperméable à ce macabre génocide qui est commis aujourd’hui contre le peuple palestinien? “, a écrit l’ancien dirigeant cubain.

  1. Sr. Renyer, ha de saber que els dubtes de molts dels conspiracionistes queden resolts en saber que els magnates del món (“qüasi tots ells jueus”, diuen) estan sota els mandats d’uns llengardaixos que volen fer-se amb els poders d’aquest fangar mundanal. Paraula del pajarito de Chavez, de debó.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!