Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

31 d'agost de 2014
3 comentaris

La V a Jerusalem

Aqueix vespre un grapat de patriotes catalans i jueus amics de Catalunya han fet, com en d’altres ciutats del món, la V de la campanya per l’Onze de Setembre d’enguany, però el seu gest no consta ni al llistat que ofereix Vilaweb, ni al de la mateixa www.votecatalonia.org.

L’any passat també van col·laborar amb la via catalana des d’Israel, i com aleshores em demano quants palestins (a banda de l’ambaixador de l’ANP que hi està manifestament en contra) expressen la seva solidaritat amb la causa nacional catalana ?

Post Scriptum, 31 d’agost del 2017.

Un col·lectiu de jueus catalans s’ha organitzat des de bon començament del procés sobiranista en curs per donar-hi suport adoptant el nom de Jueus per la Independència i adherint-se a l’ANC com a sectorial. La seva actuació és, però, sistemàticament obviada pels principals actors de la política catalana que s’aboquen acríticament a la prevenció de la islamofòbia i callen quan els islamistes i propalestins assetgen els jueus que es manifesten en favor de la pau i la llibertat com va succeir a Barcelona:

Dissabte 26 d’agost hi va haver una manifestació multitudinària a Barcelona contra el terrorisme que va ser una declaració pública de tolerància i de lluita contra la discriminació, molt especialment la islamofòbia.

Molts manifestants van escollir expressar el seu dol amb una bandera que els representava, com una parella que va escollir dur una bandera d’Israel. Aquesta parella va ser víctima d’un atac de judeofòbia per part d’alguns manifestants.

La Sectorial Jueus per la Independència de l’ANC se solidaritza amb la parella víctima de l’atac, expressa públicament el seu rebuig, i condemna tota mena d’expressions i manifestacions de caràcter discriminatori per raó d’origen, creença, identitat nacional o posicionament polític. Aquestes actituds representen un greu perill per a la bona convivència pacífica que caracteritza la Nació catalana.

Totes les persones tenen dret a manifestar pacíficament la seva repulsa al terrorisme. Israel és l’únic país democràtic a l’Orient Mitjà i dels que més ha patit i pateix el terrorisme Gihadista. Només d’atropellaments, del setembre de 2015 ençà, n’han patit 60.

Jueus per la Independència afirma que mai ningú no aconseguirà identificar independentisme amb antisemitisme. Instem la ciutadania a denunciar i a rebutjar amb tota fermesa qualsevol actitud ofensiva contra la dignitat humana i a preservar el pluralisme social i polític que forneix la nostra societat d’orgull i exemplaritat.

Post Scriptum, 3 d’abril del 2018.

El Nacional publicà ahir la notícia que el CDR d’Israel ha fet la primera acció en suport dels presos polítics catalans omplint de llaços grocs el centre de Tel Aviv.

Això passa justament el dia que la fiscalia de l’Audiencia Nacional ha inciat diligències per acusar els CDR de rebel·lió en una operació preparada mediàaticament i políticament per estendre la repressió als liders socials de l’independentisme després d’haver detingut tot el Govern de la Generalitat i els presidents de l’ANC i Òmnium.

L’activisme dels catalns d’Israel contrasta amb l’absència de cap mena de solidaritat provinent dels moviments palestins als quals pels antisionistes nostrats senten una devoció mística.

  1. De ben segur que tots aquests internacionalistes alternatius estarien de tornada de Montserrat, desprès de la performance (o caldrià anomenar-la “surprise partie”?- que van fer amb el rostre de “Sua Santità” el “papa” Francesc; que com tothom sap és cap d’un Estat molt democràtic. I si no ho és de democràtic, tant l’hi fa (el seu antijudaisme l’hi fa innocent de tot i més): pel que es veu, la coherència no és el fort del caràcter català.

    Atentament

  2. El llistat de VilaWeb es basa en el de l’ANC. Ignore els motius pels quals aquesta concentració no està en el llistat de l’ANC. Però si tenim més informació, foto sobretot, estarem encantats de sumar-la al nostre llistat, per supost.

    Vicent Partal

  3. És una cosa que no puc entendre.

    Desgraciadament encara hi ha entre nosaltres gent profundament manipulada per suposades “esquerres” que juguen a fer la vista grossa a l’integrisme de Hamas com si aquests fossin amics de Catalunya, quan no ho són ni del seu propi poble.

    Jo mateix ho he vist per casualitat, sinó m¡hagués passat desapercebut però he mirat el mapa i és cert que no ho han publicat.

    Però no tots ho som de desagraïts, rebeu una abraçada des de Barcelona i recordeu que no hi ha més missatges perquè la gent no s’ha pogut assabentar del vostre gest, que de saber-ho pels mitjans que tocava, hi hauria molts més.

    Vergonya per aquests que ho han amagat, vergonya!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!