Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

5 de juliol de 2013
0 comentaris

Simposi Xavier Romeu

Avui i demà se celebra a Barcelona un simposi organitzat pel PSAN en remembrança de Xavier Romeu Jover, amb motiu del trentè aniversari del seu traspàs.

 

En aqueix bloc vaig reproduir fa uns anys un article de Jordi Moners versant sobre la seva figura. Amb Xavier Romeu vaig compartir militància durant alguns anys tot mantenint sempre una bona relació d’amistat. Els seus amics i companys van crear l’Associació Xavier Romeu, entitat que donava cobertura al casal independentista de Tarragona que portava el seu nom. Ubicat a uns baixos del carrer Cavallers, van ser punt de trobada del jovent independentista fins al 1991.  Avui miraré d’assistir als actes d’homenatge a la seva memòria.

 

Post Scriptum, 6 de juliol del 2013.

Efectivament, vaig tenir el goig de retrobar a la xerrada del vespre a amics que feia anys que no veia: Pere Ribera (qui juntament amb Gustau Navarro va publicar l’any 1987 un recull d’articles de Xavier Romeu relligats al llibre “Ascendent Catalunya”), Joan Rendé, Salvador Balcells, entre d´altres. Una vintena de comensals ens vam aplegar al sopar posterior al Mamacafè tot barrejant anècdotes sobre en Xavier i comentaris d’actualitat amb Josep Guia, Maria Conca, Toni Gisbert, Francesc Invernon i tutti quanti.

Personalment vaig explicar un detall significatiu de la personalitat gens vanitosa de Xavier Romeu i que demostra el sentit de la militància que impregnava la seva actuació política. A la conferència d’organitzacions de l’esquerra independentista del novembre del 1977, convocada per mirar d’articular-les amb una estratègia comuna, Xavier -que allavòrens encara no era afiliat al PSAN- va actuar les dugues jornades com a encarregat del control d’accés dels assistents, sense entrar en cap moment a la sala dels debats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!