Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

29 de novembre de 2012
0 comentaris

Kasparov contra Putin

Garry Kasparov, un dels millors jugadors d’escacs de totes les èpoques, juga la partida decisiva de la seva vida contra Vladimir Putin, un dels mes perversos productes de la policía comunista, actualment president de la Federació Russa.

El règim que encapçala Putin des del 1999, amb l’interval del titella Medvedev, es la continuació de l’elit que dirigia l’URSS: policies, militars i antics membres de l’aparell del PCUS. Sense la coartada ideològica del comunisme, aqueixa nova nomenclatura és comporta com una colla de saquejadors emprant l’Estat per a lucrar-se impunement.

Això és el que denuncia Garry Kasparov a l’opuscle aparegut en versió francesa “Poutine, echec et mat!”‘ (L’Herne, 2012), tot afegint la connivència occidental davant el simulacre democrátic que escenifica Putin. Són només una quants articles els que Kasparov ha aplegat en un llibret adreçat a la consciència democràtica que aparentment sustenta l’Europa contemporània, però n’hi ha prou per deixar al descobert el caràcter totalitari de la Rússia actual i la impostura de l’Europa occidental.

Post Scriptum, 2 d’octubre del 2017.

Garry Kasparov també contra Rajoy: això ha piulat en català tot denunciant la repressió d’ahir contra el referèndum d’autodeterminació de Catalunya reproduït pel digital Nacional.cat.

Post Scriptum, 29 de juliol del 2021.

Significativament el periódic digital Arab News ha publicat unes declaracions de Garry Kasparov contra el règim iranià que cap mitjà nostrat gosa prendre en consideració: Chess champ Garry Kasparov speaks out against Iranian regime.

Post Scriptum, 21 de març del 2022.

Excepcionalment, Vilaweb va reproduir ahir les advertència mai escoltades: Les dures lliçons de Kaspàrov sobre Putin. El campió d’escacs fa temps que escriu que occident ha estat massa tou amb Putin i ara en paga el preu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!