Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

17 de gener de 2019
0 comentaris

Sobre els anys acabats en 9 (quatre coses més).

L’apunt que vaig penjar el dillus passat (aquest) ha suscitat uns quants comentaris de lectors que, en la mateixa línia de destacar la singularitat dels anys acabats en 9, m’han enviat notícies d’esdeveniments que jo no havia posat en l’apunt i que confirmen la teoria.

Com sempre, agraeixo totes les aportacions –que en algun cas es refereixen a fets que, certament, no tenia anotats en els meus papers– i només afegeixo el que ja li he dit a algun lector en privat: aquest resum no té la més mínima pretensió de ser exhaustiu i l’únic que aspira és a demostrar que, per alguna misteriosa llei que desconec (l’Alexandre Deulofeu potser ens aclariria algunes coses), en el transcurs dels anys acabats en 9 solen passar coses importants.

Afegiré, doncs, uns quants esdeveniments més a la llista i consideraré l’assumpte tancat.

Si més no fins d’aquí a deu anys…

  • 1959Joan XXIII convoca el Concili Vaticà II (24 de gener); es mor el poeta Carles Riba (12 de juliol).
  • 1969Es publica el primer volum (A / Ami) de la Gran Enciclopèdia Catalana (juliol); després d’un cop d’estat, Moammar al-Gaddafi esdevé líder del Consell de la Revolució de Líbia (1 de setembre).
  • 1979El Frente Sandinista de Liberación Nacional de Nicaragua enderroca el dictador Anastasio Somoza (19 de juliol); tropes de la URSS envaeixen Afganistan (24 de desembre) i no abandonaran el país fins, precisament, deu anys després (febrer de 1989).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!