Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

10 d'octubre de 2018
1 comentari

Els contrapunts al “Camino” de l’Opus Dei (mossèn Josep Dalmau, 1969). (2)

(La sèrie comença aquí i també aquí)

Del punt número 1 al 100: una tria.

Punt 1:  “Que tu vida no sea una vida estéril. –Sé útil. –Deja poso. –Ilumina, con la luminaria de tu fe y de tu amor.  //  Borra, con tu vida de apóstol, la señal viscosa y sucia que dejaron los sembradores impuros del odio. –Y enciende todos los caminos de la tierra con el fuego de Cristo que llevas en el corazón.” (JME)

“No t’entestis a voler ser útil. És una manera de ser estèril si no malfactor. Pensa que els homes que han organitzat croades han matat en nom de Crist. Sigues fidel a la veritat i respecta el parer dels altres. Amb aquest vot de confiança a la Vida i als altres faràs que la Bondat tingui caliu per a establir-se més fàcilment en el planeta Terra.  //  Esborra amb la teva vida d’home comú l’actitud repel·lent dels ‘apòstols privilegiats’ creguts de si mateixos. Obre escletxes de naturalitat enmig de la barrera de les ‘classes superiors’ que impedeixen veure la simplicitat, la senzillesa i la normalitat del Fill de l’Home.” (JD)

 

Punt 13:  “Aleja de ti esos pensamientos inútiles que, por lo menos, te hacen perder el tiempo.” (JME)

“Procura somiar truites i divagar en pensaments inútils. Val la pena. Qui no somia impossibles no aconsegueix ni els possibles.” (JD)

 

Punt 22:  “Sé recio. –Sé viril. –Sé hombre. –Y después… sé ángel” (JME)

“No vulguis ser ferm ni viril. Vulgues simplement ser home. I molt menys no intentis ser àngel. Fóra un intent suïcida.” (JD)

 

Punt 38“¿Será verdad –no creo, no creo– que en la tierra no hay hombres sino vientres?” (JME)

“És de debò, terriblement cert, que un dels elements essencials de la vida és el ventre. Sense ell no hi ha homes.” (JD)

 

Punt 39“‘Pida que nunca quiera detenerme en lo fácil’. –Ya lo he pedido. Ahora falta que te empeñes en cumplir este hermoso propósito.” (JME)

‘Pregueu germans perquè mai em pugin els fums al cap i cregui que estic fent coses molt difícils i transcendents’. Que recordi ‘ser inútil’. Veuré si sóc capaç de viure amb naturalitat.” (JD)

 

Punt 66 “El Sacerdote –quien sea– es siempre otro Cristo.” (JME)

“Sigui qui sigui, tothom –fins i tot l’escombriaire– és sempre un altre Crist.” (JD)

 

Punt 74 “Amar a Dios y no venerar al Sacerdote… no es possible” (JME)

“Estimar Déu i mantenir privilegis econòmics, de dignitat o de poder… no és possible.” (JD)

 

Punt 82“Primero, oración; después, expiación; en tercer lugar, muy en ‘tercer lugar’, acción.” (JME)

“Primer fes, després revisa… i, entremig de tot això, prega.” (JD)

 

Punt 96“Habla Jesús: ‘Así os digo yo: pedid, y se os dará; buscad, y hallaréis; llamad, y se os abrirà’.  //  Haz oración. ¿En qué negocio humano te pueden dar más seguridades de éxito?” (JME)

“No et creguis que les paraules de Crist ‘Demaneu i se us donarà; cerqueu i trobareu; truqueu i se us obrirà’ siguin Xauxa. No podem demanar negocis fàcils, rodons, sinó fidelitat a l’Evangeli. Aquesta se us concedirà. Però ¿saps cap on apunta aquesta fidelitat a la fe? Si ets fidel, amb poc més de tres anys –Crist no va durar més– et tancaran a la presó i probablement t’afusellaran. La majoria dels lladres i criminals la campen. De just no se n’escapa ni un. Paraula.” (JD)

 

(Continua aquí)

 

  1. Un gran descobriment per mi els Contrapunts de mosén JD, després d’haver llegit dues vegades els 999 punts de l’Escrivá (666 invertit, ai! el Maligne). Gràcies i salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!